Våldsamma protester i Grekland mot fler läger för illegala invandrare

GREKLAND. I natt skedde för andra natten i rad våldsamma sammandrabbningar mellan den grekiska befolkningen och polisen. Grekerna demonstrerade mot regeringens planer att bygga nya läger för illegala migranter på ön Lesbos.

Regeringen i Grekland planerar att bygga ytterligare läger för illegala invandrare på ön Lesbos samt de fyra närliggande öarna Samos, Chios, Kos och Leros. Detta ses inte med blida ögon av öarnas grekiska befolkning.

Bara under 2019 kom det 74 000 invandrare – med slutmålet norra Europas bidragsländer – och de grekiska öarna är fulla av invällande bidragsturister.

Nu har grekerna fått nog och för andra natten i rad demonstrerade de mot regeringens planer. Upprörda demonstranter kastade sten mot polisen, som svarade med tårgas och gummikulor.

Demonstrationerna ska bland annat ha skett utanför ett militärläger vid byn Pagani på Lesbos där poliser som skickats till ön är placerade.

10 demonstranter och runt 50 poliser skadades vid konfrontationen.

Källa:
”Arga greker” i våldsamma protester mot invandring

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BoRoda Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Roda
Medlem

Bra att grekerna gör motstånd!

Bo
Medlem

Grekerna reser sig med all rätt mot vansinnet de tvingas utstå. Den globslistiskt styrda staten visar tydligt att den är folkets fiende.