Våldsam muslim försökte tvinga kvinnor att bära slöja

BORÅS. På SFI-skolan Eductus betedde sig idag en muslim hotfullt mot flera kvinnor. Bland annat försökte han tvinga dem att bära slöja och förbjuda dem att skratta.

Tumultartade scener utbröt tidigare idag på Eductus i Borås där man lär ut svenska för invandrare.

När en klass sjöng låten ”Öppna landskap” av Ulf Lundell avbröt mannen sången med följande ord: ”Tyst med er, ni får inte skratta här i skolan. Gud förbjuder att vi skrattar”.

Enligt rektorn pekade mannen på kvinnorna och sa: ”Du är kristen, du är inte bra. Här ska alla vara muslimer och ha slöja”.

– En av kvinnorna han hade gett sig på bad mig om hjälp och sade att hon inte vill ha slöja på sig. Hon tuppade av, vi lade henne på golvet, hon fick svårt att andas och blev alldeles röd på halsen, säger skolans rektor Jozefina Persson som när hon kom till platsen möttes av gråtande och skärrade kvinnor.

Det visade sig sedan, efter att andra offer för mannen trätt fram, att han gett sig på fler icke-muslimska elever och försökt att få dem att bli muslimer och att han tidigare försökt tvinga kvinnor att beslöja sig.

Trots att en kvinna förts till sjukhus efter mannens attack bedömer polisen i nuläget att inget brottsligt skett och nöjer sig med att skriva ett internt PM om händelsen.

Källa:
Rektorn: ”Var kaos – jag är faktiskt rädd”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments