Vägpiraternas nya tillvägagångssätt

INRIKES. Den senaste tiden har allt fler vägpirater börjat dyka upp på de svenska vägarna. I onsdags blev två unga kvinnor utsatta för piraternas nya tillvägagångssätt.

När de två unga kvinnorna sent i onsdags kväll var på väg till Båstad var de med om något hemskt. Det var på E6:an i höjd med Hjärnarp som kvinnorna hamnade bakom några lastbilar som körde väldigt långsamt, för att komma om dem la sig då kvinnorna i vänsterfilen.

— Då gasar lastbilarna helt plötsligt upp. En lägger sig precis bakom oss, samtidigt viftade en av dem med handen utanför rutan, som att de signalerade till varandra. Då satte bilen bakom i gång helljuset så att vi skulle tappa koncentrationen och tvingas oss att bromsa, berättar den ena kvinnan.

Lastbilen som låg framför kvinnornas bil började även sänka hastigheten. I sista stund lyckas kvinnorna hitta en lucka mellan lastbilen som låg på höger sida och den framförvarande.

— Vi gasade efter det upp i 150 och tog nästa avfart ut, fortsätter hon.

Kvinnorna vill nu varna andra trafikanter för vägpiraterna. Lastbilarna som användes var vita och ”större än en skåpbil, men mindre än en lastbil”.

Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, presstalesman för polisen i nordvästra Skåne, berättar att polisen aldrig tidigare varit med om att vägpirater använt sig av detta tillvägagångssättet i Sverige.

Källa:
Linnea omringades av vägkapare – vill varna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments