Vagina-målningar på väggarna utanför Skatteverkets nya kontor i Göteborg

KULTURMARXISM. Ett nybyggt kontorshus i Göteborg, där Skatteverket är en av hyresgästerna, kommer att få väggarna i trapphusen dekorerade med kvinnliga könsorgan. Carolina Falkholt, känd för muralmålningar med könsorgan, är en av sju konstnärer som är i färd med att dekorera trapphusen.

Carolina Falkholt. Skärmbild: Youtube.

I ett nybyggt kontorshus i Göteborg där bland annat Skatteverket kommer att ha sina lokaler kommer bondage och kvinnliga könsorgan att pryda väggarna i trapphuset, skriver Nyheter Idag.

Det är fastighetsbolaget Platzer Bygg AB som bygger det 25 våningar höga kontorshuset. Platzer grundades 1969 med inriktningen att producera bostäder inom miljonprogrammet.

Huset kommer att stå klart efter sommaren och har två trapphus. Väggarna i dessa har sju konstnärer fått i uppgift att dekorera, med Naturen som ledord. Avsikten ska vara att folket i huset ska ta trapporna för att njuta av konsten, i stället för att ta hissen.

Den första konstnären som valdes ut var Carolina Falkholt, som tidigare gjort sig känd för målningar av könsorgan. Hon var den som målade jättepenisar på en husvägg i Kungsholmen i Stockholm och en i New York samt en kvinnas underliv på Ringön i Göteborg.

Falkholt har själv fått handplocka de övriga sex konstnärerna som ska hjälpa till att måla trapphusen. De har alla fria tyglar och kan förverkliga vilka idéer som helst utan att först behöva få dem godkända.

Redan nu har Falkholt avslöjat att det kommer att bli vaginor på väggarna i det nya huset:

— Ja, det är det jag håller på med där borta just nu faktiskt, säger hon till GP som var först med nyheten.

— Det är så undangömt, någon man inte fått prata om, men det är viktigt att ha en god relation till sin kropp som kvinna och därför behövs det bilder som påbjuder att det samtalet förs, tillägger hon.

Hon har även målat fötter i bojor på väggarna utanför Skatteverkets blivande lokaler.

— Jag har tänkt att det är som att skogen kommer in från himlen, naturen liksom intar byggnaden och sätter ner fötterna här. Och så är det lite bondage här, kedjor, handbojor och fotbojor, säger Falkholt till GP.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments