V i uppror mot Björn Söder

INRIKES. Vänsterpartiet tar strid mot nomineringen av SD:s Björn Söder till talmansposten.

Normalt sett brukar Sveriges tredje största parti lägga beslag på andre vice talmansposten i riksdagen. Eftersom tredje största parti nu liksom efter förra valet är Sverigedemokraterna har SD-veteranen Björn Söder nominerats till att bli andra vice talman.

Vänsterpartiet går dock emot traditionen och nominerar nu sin egen kandidat, Lotta Johnsson Fornarve.

— Talmannen måste stå upp för de demokratiska rättigheterna och alla människors lika värde. Då kan man inte välja en talman från ett parti som har en klart rasistisk agenda och som anser att människor med rötter i andra länder eller även samer och judar inte räknas som svenskar, hävdar Johnsson Fornarve.

Vänsterpartiet vill dessutom att omröstningen ska vara anonym och hoppas på så sätt vinna röster från Centerpartiet och Liberalerna.

SD har reagerat starkt på tilltaget. Partiets gruppledare och förste inkvisitor Mattias Karlsson menar att V ljuger och smutskastar Söder.

— – Jag hoppas och tror att inget annat parti delar Vänsterpartiets syn att väljarstödet för ett parti inte spelar någon roll för att tillsätta ämbeten i riksdagen. Man bryr sig inte om alla svenskar som röstat på Sverigedemokraterna utan bara vad man själv gillar och inte gillar, kommenterar Karlsson.

Källa:
V tar strid mot SD:s talmanskandidat

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Karl-Путин A says:

    Återigen denna nonsensfloskel ”alla människors lika värde” – den begreppsförvirrade kommunisten Lotta Johnsson Fornarve anser tydligen att ”rasister” inte är människor.

    Men den muslimske lastbilsterroristen Akilov är naturligtvis lika mycket värd som hans offer 11-åriga Ebba.

  • Victor says:

    Om alla nu är ”svenskar” varför är vi då inte lika inför lagen som med hets mot folkgrupp? Varför har vissa särskilda grupper privilegier över andra som samerna och judarna? Hör dom själva hur dom ens låter?


  • Lämna ett svar