Utredningen mot den våldtäktsmisstänkte läraren i Köping växer

Av ,
Informationskriget.se
1

UPPFÖLJNING. Utredningen mot läraren som misstänks för sexuella övergrepp mot elever på Malmaskolan i Köping växer. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn efter att ha utnyttjat två flickor på skolan, men nu har fler målsäganden tillkommit i målet.

Utredningen mot den sexbrottsmisstänkte Staffan Lopez (19780531-0658) som Nordfront tidigare har skrivit om växer. Lördagen den 5 maj 2018 häktades Lopez på sannolika skäl misstänkt för sexövergrepp på två 14-åriga flickor på Malmaskolan i Kolsva, Köping kommun, där han arbetade. Brottsmisstankarna bakom häktningen var sexuellt övergrepp mot barn, två fall av sexuellt ofredande och två fall av våldtäkt mot barn. Nu har ytterligare fyra målsäganden tillkommit i målet, men om dessa fyra också är elever på skolan är i nuläget inte känt. Minst fyra nya brottsanklagelser har tillkommit med minst tre fall av sexuellt ofredande under perioden från den 1 maj 2014 till den 31 augusti 2017 och ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering under perioden från den 12 augusti 2012 till den 29 januari 2014.

Lopez som nekar till de aktuella anklagelserna har sedan ungefär ett år haft ett vikariat som musiklärare på Malmaskolan. Under perioden 2015 till 2017 arbetade han som idrottslärare på Entréskolan i Västerås. Han uppger att han har tackat ja till en tjänst på en Waldorfskola som ska börja vecka 32, men på vilken ort skolan ligger uppges inte.

Ni som läser detta och har eller har haft barn i de skolor som Lopez har arbetat i bör nog granska om något kan ha hänt med tanke på att hans brott sträcker sig tillbaks ända till i augusti 2012.

Lopez adopterades vid tre års ålder från Chile av en svensk familj i Vedum. Han är idag gift och har ett barn tillsammans med en kvinna som ser ut att ha ungefär samma etnicitet som honom och ett barn från ett tidigare förhållande. Hans fru har två barn från tidigare.

Lopez hette tidigare Dahlqvist i efternamn, vilket framgår av en dom från Skaraborgs tingsrätt där han i mars 2015 dömdes för grovt rattfylleri till skyddstillsyn med samhällstjänst på 40 timmar. Hade rätten den gången valt fängelse så skulle straffet ha varit en månads fängelse. När han bytte efternamn framgår inte.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källor:
Häktningsframställan Västmanlands TR B1646-18 Aktbilaga 6
Skaraborgs TR B8-14 Dom 2014-03-04

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments