Utredningen kring gruppvåldtäkterna i södra Sverige går framåt

SEXUALBROTT. Utredningen går framåt kring den senaste tidens våldtäktsvåg som svept över Småland och Götaland. I en del av fallen har man ringat in gärningsmän och funnit teknisk bevisning.

Rape_victim

Inom loppet av några dagar skedde fyra gruppvåldtäkter i Småland. I ett av fallen överfölls och våldtogs en kvinna som var på väg hemåt efter ett restaurangbesök i Borgholm på Öland. Polisen söker nu tre män som kom till kvinnans undsättning för att få mer ledtrådar.

Tre dagar senare våldtogs en 17-årig flicka utanför ett så kallat HVB-hem i Västervik. Polisen ser positivt på utredningsläget i Västerviksfallet då man fått in teknisk bevisning som kan leda till att man kan identifiera gärningsmännen.

— Men vi är inte där ännu, nu jobbar vi intensivt med det inre spaningsarbetet, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford.

En av de senaste våldtäkterna skedde i Kalmartrakterna där en 50-årig kvinna plockade svamp i Kolboda. Efter förhör med kvinnan har man kunnat fastställa att det var tre gärningsmän, men man har ännu ingen misstänkt.

I det sista fallet våldtogs en 30-årig kvinna boendes i centrala Kalmar efter att ha bjudit in två män till sin lägenhet. Man har hittat de två misstänkta gärningsmännen, men i nuläget uppges bevisföringen vara för låg för att man ska kunna gripa dem.

Källa:
Våldtäktsmän ringas in i polisutredningen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments