Ryssland: Utländskt ägd media ska klassas som agenter

RYSSLAND. Media i Ryssland som delvis ägs av utlänningar ska betraktas som agenter för utländsk makt. Den nya lagen är en utvidgning av kampen mot superelitens så kallade NGO:s.

Demokratin i Ryssland störs ofta av utländska NGO:s.

Demokratin i Ryssland störs ofta av utländska NGO:s.

Enligt ett nytt lagförslag i den ryska duman måste all media i Ryssland som delvis finansieras av utländska krafter registrera sig som ”utländska agenter”. Bakgrunden är bland annat den våldsamma utvecklingen i Ukraina, där den folkvalda regeringen störtats och ersatts med en USA-lojal regim efter intriger spunna av utländsk makt.

Den föreslagna lagen är en utvidgning av den lag som kom 2012 och reglerar NGO:s (non-governmental organizations). NGO:s huvudsakliga syften anses av många bedömare, inklusive den ryska riksdagen, vara att under täckmantel verka för USA:s imperialistiska intressen i världen.

Exempel på detta är Läkare utan gränser vars huvudfinansiär är den judiska banken Goldman Sachs, vilken också har en permanent medlem i Läkare utan gränsers styrelse. Under det av USA understödda inbördeskriget i Syrien har Läkare utan gränser använts som en exklusiv sjukvårdsbataljon för de islamistiska terrorister som med USA:s stöd bekämpar den internationellt erkända regeringen i Syrien.

Källor:
Media Foreign Agents Bill Brought to Russian Duma
”Läkare utan gränser bedriver krig i Syrien”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments