Utbrett knarkande på reggaefestival utanför Gävle

Mellan 2001 och 2011 hölls norra Europas största reggaefestival i Uppsala. Festivalen hade alltid problem med droger och dessa problem har bestått även i år då festivalen flyttade till Furuviksparken utanför Gävle.

På festivalinfo.se står det om reggaefestivalen:

”Vår mission är att göra reggaemusik mer tillgänglig för fler människor, samt sprida reggaens positiva budskap och kultur. Vi är en nischad musikfestival, en kärleksfestival och Skandinaviens största mångfaldsfestival!”

Reggaefestivalen pågick under fredag och lördag helgen som var och hade stora problem med droger båda dagarna.

Under ”mångfaldsfestivalens” första dag tvingades 62 personer lämna prover som nu ska analyseras. Ulrika Hjerpe, Gävlepolisens presstaleskvinna, säger att polisen utförde flera snabbtest och att alla provsvar visade att de testade personerna använt narkotika.

Festivalens andra dag resulterade i 73 personer som fick lämna prover och nu är misstänkta för ringa narkotikabrott. SvD rapporterar att:

”26 beslag av främst hasch och marijuana hörde också till lördagens skörd. Men poliser hittade också kokain, amfetamin och olika tabletter som ska analyseras.”

Furuviksparken påstår att man tar ”bestämt avstånd” ifrån droger och alltid står ”för en drogfri upplevelse”. Huruvida detta innebär att reggaefestivalen än en gång får flytta eller rent av läggs ner, eller om Furuviksparkens avståndstagande från droger bara visar sig vara fina ord, återstår att se.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om