USA:s vicepresident deltar i ”pridetåg”

HOMOLOBBYN. Kamala Harris blev den första amerikanska vicepresidenten att delta i ett ”pridetåg”. Nu kräver hon utökade specialrättigheter för sexuellt avvikande.

Vicepresident Kamala Harris går i”pridetåg”. Foto: Twitter.

I lördags anordnades ett så kallat ”pridetåg” i Washington. En uppmärksammad deltagare var Kamala Harris, som blev den första amerikanska vicepresidenten att delta i en sådan parad.

Harris gick tillsammans med sin man Douglas Emhoff, tätt följd av livvakter. Hon tilläts bara vandra något kvarter innan de var tvungna att gå därifrån. På plats passade vicepresidenten dock på att komma med en uppmaning åt kongressen.

Hon vill att kongressen ska rösta igenom den så kallade ”equality act”, som ska ge sexuellt avvikande personer vissa fördelar mot vanligt folk.

— Vi behöver fortfarande skydd när det gäller anställningar och bostäder. Det är fortfarande så mycket arbete som behöver göras och vi är hängivna och vi förstår vikten av den här rörelsen, sa Harris i WRC-TV.

Lagen har röstats igenom i representanthuset, och ska senare röstas om i senaten.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments