USA:s vapenlobby pekar ut judar som ”gun grabbers”

USA. Vapenlobbyorganisationen NRA har fått kritik av judar efter att dess ledare Wayne LaPierre pekat ut judar som de som försöker ta ifrån amerikanerna deras grundlagsskyddade rätt att bära vapen.

Efter den senaste skolskjutningen i Florida har diskussionerna rörande den amerikanska konstitutionens andra tillägg – det om rätten för landets medborgare att äga och bära vapen – åter blossat upp. Bland annat har president Donald Trump öppnat för olika eftergifter som till exempel hårdare bakgrundskontroller av vapenköpare samt förbud mot så kallade ”bump stocks”, ett tillbehör som gör halvautomatiska vapen till svårkontrollerade helautomater.

Den mäktiga amerikanska vapenlobbyorganisationen National Rifle Association (NRA), som genom historien utmärkt sig som principfasta försvarare av konstitutionen, har som vanligt efter en uppmärksammad skjutning fått hård kritik. NRA har dock via sin ledare Wayne LaPierre gått till motattack mot det judiskledda försöket att avväpna amerikanerna.

I ett tal som bemötte kritiken NRA fått efter skolskjutningen i Florida pekade nämligen LaPierre ut tolv judar, däribland kommunismens grundare Karl Marx, den demokratiske förre presidentkandidaten Bernie Sanders, den demokratiske minoritetsledaren i senaten Chuck Schumer samt New Yorks förre borgmästare Michael Bloomberg som så kallade ”gun grabbers”.

LaPierre nämnde dock aldrig deras judiskhet utan kallade dem ”europiserade socialister”. Trots detta har bland andra den israeliska tidningen Haaretz gjort kopplingen. Tidningen skriver bland annat att talet ”påminner om Sion vises protokoll och påpekar att LaPierre använde en särskilt nedlåtande ton när han talade om judiskdominerade Hollywood samt USA:s politiska maktcentra Washington.

Haaretz har också uppmärksammat en gammal tweet från en av NRA:s talespersoner, Dana Loesch. Efter att nyhetsankaret Rick Sanchez år 2010 fått sparken från det judiskägda tillika fake news-prisvinnande nyhetsbolaget CNN för att ha antytt att företaget styrdes av judar twittrade nämligen Loesch att Sanchez ”förmodligen fått sparken av en jude”.

NRA hamnade dessutom i blåsväder ifjol efter att en av deras nyhetssändningar tog ställning för Sydafrikas utsatta vita minoritet. Huruvida den amerikanska vapenlobbyn kommer att vika sig för judiska och vänsterliberala påverkanskampanjer eller fortsätta arbeta för folkets, däribland USA:s vita, bästa återstår att se.

Källor:
Analysis In NRA’s Response to School Massacre: Dog-whistle anti-Semitism, a Star-spangled Protocols of Zion
NRA Spokeswoman Accused of anti-Semitism for ’Fired by a Jew’ Tweet From 2010

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Härligt att se judarna exponeras för vad de är – aktörer med intressen helt motsatta våra. De vill avväpna icke-judar, eftersom vi kan slå oss fria så länge vi har vapen. De vill ha en värld där de enda vapnen som finns är i händerna på deras hyrknektar (shomrim-polisen) eller invandrade brottslingar.

Apropå personer som uppmärksammar judar. Se även den polske prästen Henryk Zielinski som tog upp att judarna maskerar mycket av sin politiska brottslighet bakom fasader som ”välgörenhet” och ”mänskliga rättigheter”: https://www.rt.com/news/420033-poland-priest-jews-truth/

David
Nybörjare
David
2 år sedan

Grymt Tal

Holger
Nybörjare
Holger
2 år sedan

Ett mycket bra tal. Han nämner dessutom Antifa och deras metoder.

Ernst
Nybörjare
Ernst
2 år sedan

jag ser bara fördelar med rätten att bära vapen. heja NRA!

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Jag kan ju i och för sig acceptera att man förbjuder ägandet av vapen på prov.

Förbjud vapeninnehav för en mindre grupp först och se om det leder till positiva resultat. Så därför, förbjud alla judar från att äga och inneha vapen.

Ernst
Nybörjare
Ernst
2 år sedan

räcker med att förbjuda alla icke vita att äga eller bära vapen.

Ramón Mercader
Nybörjare
Ramón Mercader
2 år sedan
Reply to  Ernst

De skaffar vapen den illegala vägen ändå så som demografin ser ut oavsett om så dödsstraff eller värre straff för det skulle införas för innehav av illegala vapen samt att det finns mycket mer än skjutvapen att döda någon/några med. Och låt oss säga att det ej hade funnits vapen alls och vi tar vita kvinnor och även flickor så utsätts extremt många för gruppvåldtäkter av vissa sorters icke vita raser, vilket ofta fördärvar deras psyke för gott. Trots att NSDAP-Tyskland var ett mycket lyckat samhälle, som hemskt nog skulle förstöras av vissa onda krafter, så kunde Adolf Hitler lättat… Läs mer »

Sverker
Nybörjare
Sverker
2 år sedan

Fler o fler slutar gå som katten kring het gröt. Snart släpper den mentala spärr som juden hjärntvättat mänskligheten med, och mänskligheten kommer att ge juden vad denne förtjänar, inkl ränta!