Trump utser Chris Christie till ny justitieminister – trots juden Kushners paranoia

USA. Efter att Jeff Sessions fått sparken kommer enligt uppgift New Jerseys före detta guvernör Chris Christie att ta över som ny justitieminister. Christie har dock sedan tidigare petats från Donald Trumps team eftersom juden Jared Kushner kände sig ”paranoid” kring honom.

Donald Trumps judiske svärson och rådgivare Jared Kushner känner sig ”paranoid” rörande Jeff Sessions efterträdare.

Under torsdagen sparkade Donald Trump sin justitieminister Jeff Sessions. Beskedet kom efter en lång tids spänningar mellan presidenten och Sessions, som började efter att Sessions gett vika för trycket efter att det avslöjats att han träffat den ryske ambassadören under presidentvalskampanjer och överlämnade ansvaret till vice justitieminister Rod Rosenstein under Robert Muellers utredning av ärendet.

Trump har ofta öppet visat sitt missnöje med Sessions agerande, och i intervjuer bland annat förklarat att ”jag har ingen justitieminister”. Att presidenten väntade fram till nu med att sparka Sessions sägs bero på att han inte ville att händelsen skulle påverka de så kallade mellanårsvalen.

Enligt uppgifter blir det den före detta New Jersey-guvernören Chris Christie som kommer att ta över som justitieminister. Christie var tidigare en del av Trumps team, och skulle sitta med i en exekutiv kommitté efter valet med bland annat Ivanka Trump, Trumps söner och Jeff Sessions själv. Men innan det förverkligades petades han på uppdrag av Trumps svärson, juden Jared Kushner, som pekats ut som en av presidentens mest inflytelserika rådgivare samt hjärnan bakom Trumps mer neokonservativa drag.

Enligt uppgifter ska det bero på att Kushner kände sig ”paranoid” rörande Christie. Frågan ska ha grundat sig i att Christie åtalade Kushsners far för skattebrott 2005 – ett åtal som ledde till att Kushners far dömdes till två års fängelse.

Att Trump trots detta utser Christie till den prestigefulla posten som justitieminister kan betyda att Kushners inflytande över presidenten är på tillbakagång.

Källor:
Källor: Chris Christie blir USA:s nästa justitieminister
Jared Kushner Was ‘Paranoid’ About Chris Christie, Orchestrated His Firing

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Kushners rådgivare är illuminati-juden Kissinger.
Chris Christie är bättre än någon Ali Muhammad eller Raffael Goldbaum.