USA:s åttondeklassare saknar grundläggande kunskaper

UTRIKES. Enligt testresultat från amerikanska skolor bedöms 65 procent av åttondeklassarna sakna tillräckliga kunskaper inom läsförståelse och matematik.

Enligt en färsk undersökning utförd på amerikanska grundskolor saknar 65 procent av åttondeklassarna tillräckliga kunskaper inom läsförståelse, samtidigt som 67 procent är för dåliga på matematik.

Enligt undersökningen, som utfördes i 27 storstadsdistrikt, är siffrorna 93 respektive 95 procent i Detroit. Andra städer som kom långt ner på listan är Cleveland och Baltimore.

För att anses ha tillräckliga kunskaper i läsförståelse ska en elev kunna sammanfatta en texts huvudsakliga innehåll och genomföra en analys. För att uppfylla kraven inom matematik ska man ha en förståelse för grundläggande matematiska operationer och behärska grundläggande funktionslära och algebra.

Källa:
65% of Public School 8th Graders Not Proficient in Reading; 67% Not Proficient in Math

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Detroit, Cleveland och Baltimore är övervägande negerstäder, så är inte så förvånande att de ligger på 93-95% – det är väl på den nivån Sveriges invandrarghetton också ligger.