USA varnar medborgare för att besöka Europa

TERROR. Det amerikanska utrikesdepartementet menar att det föreligger stor risk att det kommer att ske ett terrordåd i Europa under sommaren och avråder därför landets medborgare från att åka till Europa.

Arkivbild.

Arkivbild.

Utrikesdepartementet menar att större evenemang, restauranger, köpcenter och kollektivtrafik i Europa kan komma att utsättas för terrordåd under sommaren och avråder därför amerikanska medborgare från att resa till kontinenten. Varningen gäller fram till slutet av augusti.

”Vi varnar amerikanska medborgare för risken för potentiella terrorattacker”, skriver amerikanska utrikesdepartementet.

Ett troligt mål menar man kan vara fotbolls-EM i Frankrike eller cykeltävlingen Tour de France. Frankrike själva har gått ut och varnat för att hotbilden är större mot evenemangen än den skulle vara i vanliga fall mot exempelvis turistmål. Även katolska Världens barn-dagarna i polska Krakow nämns av amerikanska UD som ett tänkbart mål för terrorattacker.

Källa:

USA utfärdar terrorvarning i Europa

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments