USA terrorklassar Ryska Imperiska Rörelsen

UTRIKES. USA har terrorklassat den nationalistiska organisationen Ryska Imperiska Rörelsen, som bland annat utbildat soldater som strider i Ukraina mot den väststödda regimen i Kiev.

USA meddelade under dagen att de har terrorklassat den ryska organisationen Rysk Imperiska Rörelsen (RIR).

— Klassificeringen saknar motstycke, kommenterar Nathan Sales, koordinator för USA:s kontraterroristiska enhet, beslutet.

— RIR håller fortfarande på mycket med att tillhandahålla utbildning för likasinnade nynazister […] från Europa, fortsätter han.

Klassificeringen innebär att eventuella ekonomiska tillgångar som finns placerade i USA fryses samt att RIR inte kan använda sig av det amerikanska banksystemet. Beslutet ska inte bara vara symboliskt utan även hindra organisationen från att slutföra internationella ekonomiska överföringar.

Organisationen beskrivs av Reuters som rysk-ortodoxa nationalister som företräder ryssars, ukrainares och vitryssars intressen.

RIR har utbildat samt skickat ner frivilliga till Ukraina för att slåss mot den väststödda regimen, på utbrytarrepublikernas Donetsk och Luhansk sida. Organisationen ska dock inte ha utfört några terrordåd, varför terrorklassningen kan tyckas vara ogrundad.

Samtidigt som USA terrorklassar RIR har en annan nationell väpnad grupp – Azov – hittills undgått liknande repressiva åtgärder. Azov strider på USA-stödda Kievs sida.

USA har tidigare klassat den iranska statens elitstyrka i Revolutionsgardet som en terrorgrupp.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
Nybörjare
Harald
3 månader sedan

Israels förenta stater är världens största terrorkonglomerat. Hur i helvetet kan dem få lov att terrorklassa ortodoxa kristna utan att Ryssland anfaller allt amerikanskt på alla fronter?

Efter USAs terrorklassning av iranska Statens militär fattar vi ju vad jänkarjävarna är ute efter eftersom det bara är en juridisk lösning för att under Patriot Act och kriget för deras globala terror ge sig själva tillstånd att mörda medlemmar av RIR. Och snart vem som helst som inte slickar Abrahams röv.

Fan ta USA jävlarna. Och död åt deras judiska ombudsmbudsregering i Ukraina. Va fan är det här för jävla värld?

Klaus
Nybörjare
Klaus
3 månader sedan

De amerikanska bastarderna är bara inte lyckliga i USA. De härstammar från invandrare och tittar avundsjukt permanent på ursprungsländerna och störar dem och vill underkasta dem.

Peter
Nybörjare
Peter
3 månader sedan

Jag är numera långt ifrån vapenför ålder (enligt norm, men…) Om jag var, skulle jag överväga att ställa mig under RIR´s befäl. Till skillnad från många äventyrare (diverse svenskar m.fl.) som ställde sig på andra sidan (Azov). De trodde de förde ”nationell” kamp. Ha ha ha…Man står upp för de som slåss för självbestämmande eller nationell och raslig särart. Ryskt eller svenskt. Svenskt går naturligtvis först, i alla lägen. (Azov = amerikansk/sionistisk false flag – rörelse)