USA stöder regimen i Ukraina med vapen

UTRIKES. USA har valt att stöda Ukraina genom att sälja vapen till den väststödda regimen i Kiev. Ett beslut som oroar Ryssland.

USA tillkännagav förra veckan att de kommer att sälja vapen till den väststödda regimen i Ukraina, enligt egen utsago för att förse landet med en ”förstärkt försvarsförmåga”. Enligt ABC News ska försäljningen bland annat innehålla 210 pansarvärnsrobotar och 35 avfyrningsstationer till ett sammanlagt pris av 47 miljoner dollar.

Kiev är fortfarande i en väpnad konflikt med proryska separatister i östra delen av landet, varför uppgifterna om försäljningen inte fallit Ryssland i smaken. Landets vice utrikesminister Sergej Ryabkov menar att vapenleveransen är oacceptabel och att USA nu ”går över gränsen” samt ”uppmuntrar till mer blodsutgjutelse” i östra Ukraina.

USA:s utrikesminister Rex Tillerson har hävdat att konflikten i Ukraina mellan den väststödda regimen i Kiev och de proryska separatisterna är det enskilt största hindret för en bättre relation med Ryssland.

Källa:
Ryssland varnar USA för ”blodsutgjutelse”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SigfridFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

USA, Israel och (((George Soros))) såg till att det blev väpnad konflikt, ukrainare mot Ryssland i Ryssland. Nu trappar de upp militariseringen av Ukraina föratt ha en starkare front när det är dags att öka pressen på Ryssland. New World Order är inte riktigt ännu fullbordad.

Sigfrid
Medlem

USA har alltid varit ett krigshetsande land sedan judarna gjorde landet till en lydstat.