USA stöder regimen i Ukraina med vapen

UTRIKES. USA har valt att stöda Ukraina genom att sälja vapen till den väststödda regimen i Kiev. Ett beslut som oroar Ryssland.

USA tillkännagav förra veckan att de kommer att sälja vapen till den väststödda regimen i Ukraina, enligt egen utsago för att förse landet med en ”förstärkt försvarsförmåga”. Enligt ABC News ska försäljningen bland annat innehålla 210 pansarvärnsrobotar och 35 avfyrningsstationer till ett sammanlagt pris av 47 miljoner dollar.

Kiev är fortfarande i en väpnad konflikt med proryska separatister i östra delen av landet, varför uppgifterna om försäljningen inte fallit Ryssland i smaken. Landets vice utrikesminister Sergej Ryabkov menar att vapenleveransen är oacceptabel och att USA nu ”går över gränsen” samt ”uppmuntrar till mer blodsutgjutelse” i östra Ukraina.

USA:s utrikesminister Rex Tillerson har hävdat att konflikten i Ukraina mellan den väststödda regimen i Kiev och de proryska separatisterna är det enskilt största hindret för en bättre relation med Ryssland.

Källa:
Ryssland varnar USA för ”blodsutgjutelse”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments