USA skickar tusentals soldater till Mellanöstern

UTRIKES. Efter den amerikanska terrorattacken, då bland annat den iranske generalen Qassem Soleimani mördades, skickar nu USA tusentals soldater till Mellanöstern.

Tusentals amerikanska soldater från 82nd Airborne Division skickas nu till Mellanöstern. Genrebild. Skärmbild: Youtube.

Efter den amerikanska terrorattacken där bland andra ledaren för det iranska revolutionsgardets elitstyrka Quds, Qassem Soleimani, och den irakiska shia-milisgruppen Hashd al-Shaabis ledare Abu Mahdi al-Muhandi mördades på en direkt order från president Donald Trump, skickas nu tusentals amerikanska soldater till Mellanöstern.

USA:s försvarshögkvarter Pentagon har godkänt att omkring 3 000 soldater från armédivisionen 82nd Airborne Division – som är specialiserade på luftburna militära operationer – skickas till Mellanöstern.

Amerikanska förband står redan nu beredda att skydda den amerikanska ambassaden i Irak.

Irans högste ledare, Ali Khamenei, har uttalat att det väntar hämnd för de kriminella som utförde terrordådet och landets utrikesminister Mohammad Javad Zarif har i ett Twitterinlägg skrivit att ”USA bär ansvaret för alla konsekvenser”.

Alla amerikanska medborgare i Irak har av USA uppmanats att omgående lämna landet.

Det har kommit olika reaktioner på raketattacken som utfördes under natten till fredag vid Bagdads internationella flygplats i Irak. Rysslands utrikesdepartement har fördömt den medan Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Syriens oppositionsledare Nasr al-Hariri hyllar dådet.

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) manar till lugn.

— Vi kommer att ha ett möte med andra EU-länder för att gå igenom i detalj vad som har hänt och den möjliga utvecklingen nu. Men det är helt klart en upptrappning, det är farligt och man bör känna oro för det som händer nu, berättar Linde.

Trump har under dagen författat ett Twitterinlägg där han påstår att Qassem Soleimani ska ha ”…  dödat eller allvarligt skadat tusentals amerikaner under en längre tid, och hade planerat att döda många fler …” samt ”Han skulle ha dödats för flera år sedan!”.

Soleimani var dyrkad i Iran, inte minst för att han var den som ledde den irakisk-iranska allians som 2015 jagade ut IS från Tikrit, som då var ett av terrororganisationens främsta fästen i landet. Soleimani var också en symbol för kampen mot den amerikansk-sionistiska imperialismen.

Källa:
Tusentals amerikanska soldater skickas till Mellanöstern

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
EthnyKlausLukas Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lukas
Medlem

Till Simon Holmqvist och Pär Öberg, Man blir in i hela själen uppriktigt varm, genuint glad som äkta nationalistvän att se hur ni lagt ner tid och energi på att verkligen fördjupa er angående sanningen ang. den stora martyren Soleimani, inte minst när övrig media enbart går USA;s ärenden med deras överdrivna och vinklade nyhetsinslag. Fortsätt stå upp för denna sanning ni bär på, vik er inte för förrädarna! Fortsätt dela detta på medier för ni väcker folk det är det ni gör! Låt er inte skrämmas av de som pepprar er på Twitter med hatmail ty de bara är… Läs mer »

Klaus
Medlem

Men det var väl inte klogt att general Soleimani reste till Irak där CIA och mossaden är etablerade sedan USA och allierade bombaderade Irak. Det vimlar av förrädre där som i det ockuperade Tyskland. Vanligtvis går USA’s aktioner i Mellanösten via Afb Ramstein/Tyskland men det finns ingen information, varken på tyska eller amerikanska, endast
https://www.thelocal.de/20181227/trumps-surprise-visit-to-germany
Trump lär vara i Ramstein 2019-12-27. Den officiella amerikanska Ramstein-sajten välkomnar US-soldater ”to Germany”.
https://www.ramstein.af.mil/

Ethny
Medlem

Eftersom det inte finns någon info om det så får man tro vad som verkar mest realistiskt, min tanke landar lite på att det var för att planera strategi och försvar.

De (Irakiska parlamentet och Iraks Försvarsministerium) är delvis eller rätt stor del pro-Iran, så varför störta något, som det påstås om ifall det börjar gå till Irans fördel och i sådana fall riskera att få omvänd effekt?

Däremot var det en installerad pro-amerikansk regim från början efter bombningarna som du nämner så det kan ha funnits många förrädare där och (((Trump))) gick sedan på Israels order.