USA skickar trupper till Mellanöstern och Trump hotar Iran

UTRIKES. Efter stormningen av USA:a ambassad i Bagdad på nyårsafton skickar nu USA 750 ytterligare soldater till Mellanöstern och president Trump hotar Iran som han anklagar för attacken.

Efter stormningen av USA:s ambassadområde i Bagdad på tisdagen flög USA snabbt in ett hundratal marinkårssoldater för att säkra ambassaden.

Nu meddelar försvarshögkvarteret Pentagon att 750 soldater skickas till Mellanöstern som förstärkning. Soldaterna har redan lämnat USA och är på väg mot Kuwait.

Efter att amerikanska soldater åter säkrat ambassaden twittrade president Donald Trump och anklagade Iran för att ha orkestrerat attacken:

Iran kommer att hållas helt ansvarigt för förlorade liv eller skador som uppkommit på någon av våra anläggningar. De kommer att få betala ett mycket högt pris! Detta är inte en varning, det är ett hot. Gott nytt år!

USA:s prosionistiske president Donald Trump har använt protesterna kring ambassaden som en förevändning att återigen uppvigla mot Iran. Han uppmanar också det irakiska folket att vända sig mot de starka politiska krafter i landet som valt att alliera sig med Iran.

Källa:
US sending 750 troops to Middle East after Baghdad embassy siege – Pentagon

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
7 månader sedan

Shit amerikaner, judarnas bastarder.