USA påstår sig ha dödat Usama bin Ladins son

UTRIKES. Rykten om att Usama bin Ladins son, Hamza bin Ladin, ska ha dödats har florerat under hela sommaren. I ett pressmeddelande hävdar nu Vita huset officiellt att bin Ladin oskadliggjordes ”i en amerikansk kontraterrorismoperation i Afghanistan-Pakistan-regionen”.

Usama bin Ladins son, Hamza bin Ladin. Foto: FBI.

Under lördagen bekräftar Vita huset i ett ”meddelande från presidenten” att Hamza bin Ladin, son till den tidigare al-Qaidaledaren Usama bin Ladin, har dödats. Tidigare i sommar har president Donald Trump talat om Hamza bin Ladin som om han vore död, men vägrat kommentera spekulationerna.

Vita huset skriver:

Hamza bin Ladin, den högt uppsatte al-Qaidamedlemmen och sonen till Usama bin Laden, dödades i en amerikansk kontraterrorismoperation i Afghanistan-Pakistan-regionen. Förlusten av Hamza bin Laden inte bara berövar al-Qaida av viktigt ledarskap och den symboliska kopplingen till hans far, utan underminerar även gruppens operationella aktiviteter. Hamza bin Laden var ansvarig för planering och hantering av diverse terrorgrupper.

Hamza bin Laden var en av Usama bin Ladens 25 barn, enligt uppgifter gift med med dottern till Mohammed Atta, en av araberna som påstås ha kapat ett av passagerarplanen som körde in World Trade Center, New York, den 11 september 2001. Han var Usama bin Ladins favoritson och och har av al-Qaidas ledare Ayman az-Zawahiri beskrivits som ett ”lejon”.

Källor:
Statement from the President
Trump: Usama bin Ladins son är död

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
10 månader sedan

Binlatte som binlatte…

Klaus
Nybörjare
Klaus
9 månader sedan
Reply to  Lingonet

Vad är (en) binlatte? (typ mulatte?)

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
9 månader sedan
Reply to  Klaus

Uttala meningen fort :)

Klaus
Nybörjare
Klaus
9 månader sedan

Dödade mossaden CIA-agenten? Nej, tvärtom.

nordbo
Nybörjare
nordbo
9 månader sedan

Hela USA har sökt efter Ladins son.? Ni har fina och modiga artiklar om det ämnet med 9/11 som det flesta inte rört vid ens (även bland alt media) … när allt damm och grus lagt sig vad det handlar om – dock så finns det så mycket så en kan man dra här. Gillar de som har dagliga rutiner klev fram och började säga om att omgivningarna började helt plötsligt snabbt och konstigt förändra sig med uppriggade kameror och annat och märkligt blickat intresse mot just Twin Tower. Det var personer som har sin dagliga joggingrunda med friska ögon… Läs mer »