USA ökar trycket – inför sanktioner mot Venezuelas olja

UTRIKES. USA ökar trycket mot Venezuela och inför nya sanktioner mot landets statliga oljebolag.

USA, som öppet stöder Venezuelas västvänliga opposition, har nu ökat trycket mot landets socialistiska regering. Under kvällen meddelade nämligen USA:s judiske finansminister Steven Mnuchin att sanktioner införts mot Venezuelas statliga oljebolag PDSVA.

Inget amerikanskt företag eller amerikansk person kommer nu att få köpa olja från Venezuela. USA fryser också sju miljarder av PDSVA:s tillgångar.

— Vi vet vilken den legitima regeringen i Venezuela är och det är vår uppgift att realisera de drömmar som venezolanerna har, sa Donald Trumps neokonservative nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton.

USA har länge köpt mycket av den olja som Venezuela utvinner, men Mnuchin tror inte att det införda inköpsstoppet kommer att påverka USA negativt.

Venezuelas president Nicolas Maduro har nyligen visat upp sig bland landets militär som just nu förbereder sig inför en större övning i mitten av februari. Maduro menar att militären – som hittills givit honom sitt tydliga stöd – måste vara förberedd på ”vilket scenario som helst”. USA har öppet hotat med militär intervention ifall sanktioner och andra påtryckningar inte fungerar.

Källor:
US announces sanctions against Venezuela’s state oil company PDVSA
‘Most important drills in history!’ Venezuela’s Maduro inspects troops amid power struggle (VIDEOS)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VictorRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

De får nog problem.Venezuela har sina kumpaner som Kina och Ryssland.

Victor
Medlem

Särskillt kommer dom få problem om dom tänker gå in i landet med militär också Usa snart. Och med våld försöka tvinga till sig makten. https://www.thesun.co.uk/news/8301494/us-invade-venezuela-colombia-john-bolton-troops/