USA och Israel mördar Iraks intelligentia

Under en kongress, Madrid International Conference on the Assassinations of Iraqi Academics, den 23-24 april i år, framkom att medlemmar från Israels underrättelsetjänst Mossad systematiskt har lönnmördat och likviderat personer från Iraks intelligentia. Under täckmantel av USA:s ockupation av Irak har Mossad passat på att mörda över 550 irakiska vetenskapsmän och akademiker.

Israeliska aktionsgrupper har varit aktiva i Irak sedan april 2003 och attackerat förmodade och potentiella fiender till staten Israel, till vilka intelligentian i Irak räknas.

Citerat från en rapport från det amerikanska statsdepartementet i juni 2005, avsedd för den amerikanska presidenten, fastslår Palestinska Informationscentret (PIC), vilka publicerat rapporten, att både israeliska och andra utländska agenter, vilka arbetat åt Mossad, åkt till Irak i samarbete med USA och mördat minst 350 irakiska vetenskapsmän och mer än 200 professorer och akademiker.

Enligt rapporten har agenterna och aktionsgrupper opererat i Irak med målet att likvidera irakiska vetenskapsmän med kunskaper i främst atomkraft och biologi, men även andra vetenskapsmän och framstående universitetsprofessorer. Initiativet togs efter att USA misslyckats med att övertyga vetenskapsmännen om att arbeta för dem.

Rapporten hävdar: ”Några irakiska vetenskapsmän tvingades att arbeta i amerikanska forskningscenter; emellertid vägrade en majoritet av dem att samarbeta inom vissa speciella gebit och flydde USA till andra länder.”

Pentagon samtyckte till ett förslag från Mossad, att det bästa sättet att bli av med potentiella hot mot både USA och Israel från Iraks sida var att likvidera landets intelligentia. CIA, USA:s underrättelsetjänst, försåg sedan Mossad med komplett information om Iraks framstående forskare och vetenskapsmän och gav dem fria händer för att komma till rätta med ”problemet”.

Den nu årsgamla rapporten hävdar att likvideringarna fortsätter. Genom agerandet hoppas USA och Israel kunna förhindra att Irak reser sig som nation och i framtiden utgöra något hot mot Israel om maktdominansen i Mellanöstern. En maktdominans om vilket hela Irakkriget handlade om från början.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments