USA motsätter sig en oberoende utredning av påstådd kemiska attacker i Syrien

UTRIKES. USA har vägrat att gå med på Rysslands förslag om att låta oberoende parter utreda påståendet om användandet av kemiska vapen i Syrien

I ett försök att på ett objektivt sätt komma till botten med påståenden om att Syriens president Bashar al-Assad beordrat användningen av kemiska vapen under konflikterna i landet föreslog Ryssland i FN:s säkerhetsråd en oberoende utredning i frågan. Förslaget godtogs inte av USA och landets FN-ambassadör Nikki Haley gick istället till kraftig attack mot såväl Ryssland som den ryska regeringen.

Enligt Haley är Rysslands förslag ett försök till att byta samtalsämne då man ”inte gillar fakta”. Uttalande togs emot aningen förundrat av den ryske FN-ambassadören Vasily Nebenzia då USA själv inte lyckats ge hållbara bevis för sina påståenden.

— När fakta dyker upp som Ryssland inte gillar, så försöker man byta samtalsämne. Detta då dessa fakta gång på gång bevisar det som Ryssland vill förneka. Nämligen det att Assad-regimen fortsätter att använda kemiska vapen mot sitt eget folk, sade Haley.

Haleys passionerade attack mot Ryssland är enligt Nebenzia ett bevis på att det sista Washington vill ha är en oberoende utredning av händelserna i Syrien.

I och med att USA har vägrat att gå med på en oberoende utredning av frågan gällande kemiska attacker i Syriens står det därmed återigen oklart hur situationen kommer att lösas och hur USA tänker agera i fortsättningen.

Källa:
US rejects Moscow-proposed UN mechanism to probe Syria chemical attacks based on facts

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KarlSigfridDonnieChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Ja man vill ju inte medverka till att bli utpekad som skyldig. USA i Israels ledband, en fruktansvärd terrorstat.

Donnie
Medlem

Nikki Haley är en riktig råtta som aldrig gjort annat än spytt ut lögner och förtal . Fattar inte att hon får sitta kvar i regeringen för US of A . Men det är ju klart hon är ju medlem i gänget/stammen !!!

Christian Hamilton
Medlem

Gänget ja, men jag vet inte om hon kvalar in i ”stammen”, indiska som hon är 😉.

Karl-Путин A
Medlem

Det finns gott om indier som tillhör den rätta stammen.
comment image
https://en.wikipedia.org/wiki/Cochin_Jews

Sigfrid
Medlem

Helt klart så ligger USA bakom dessa attacker och då vill man inte bli avslöjad.