USA: Militant svart milis vill ”skjuta för att döda”

USA. En ny afrikansk och anti-vit milis i USA hotar öppet vita som vill bevara sitt kulturarv intakt. Beväpnade marscherade de nyligen genom Stone Mountain Park i Georgia.

Ett drygt hundratal uniformerade och tungt beväpnade svarta medlemmar i Not Fucking Around Coalation (NFAC) samlades under självständighetsdagen i Stone Mountain Park, Georgia för att demonstrera mot påstådd rasism, hylla svart överhöghet och hota eventuella vita som vill ha kvar historiska statyer och monument.

Innan marschen inleddes uppmanade den beväpnade milisens ledare att skjuta för att döda om någon skulle försöka stoppa dem.

— Svart makt!, deklarerar en av de beväpnade och maskerade männen när han går förbi en bil samtidigt som han höjer armen.

Var fan är ni? Vi är i ert område! Kom ut!, syns en medlem i den militanta gruppen skrika och åsyftar då de konservativa grupperingar och miliser som tidigare samlats för att hindra människor från att riva och vandalisera historiska monument.

Monumenten som gruppen vill ha bort föreställer sydstatspolitikern Jefferson Davis och generalerna Robert E. Lee och Stonewall Jackson. Enligt uppgifter till Newsweek så kräver medlemmar i gruppen ersättning för det lidande som slaveriet på påstås sätt ska ha inneburit för dem.

Vi vill ha riktig förändring som permanent kommer att hjälpa oss! Vi vill inte ha någon liten förändring – vi vill ha verkliga förändringar, deklarerade en av organisatörerna.

Svarta etnoaktivister, vänsterliberaler och kommunister har länge lobbat för att monumenten över sydstatsmilitärerna ska raseras. Exempelvis skrev den svarte manusförfattaren Chase Mitchell att monumentet borde sprängas bort med dynamit. Den omfattande hetsen mot det historiska arvet bedöms också ha triggat mer militanta svarta aktivister att dyka upp på platsen tungt beväpnade.

Helvete, de här snubbarna försöker verkligen starta ett raskrig”, konstaterar en användare på Twitter.

De försöker skapa en väpnad konflikt, de måste arresteras omedelbart”, skriver en annan.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Andres
Nybörjare
Andres
29 dagar sedan

Ännu en terrorist grupp à la mossad

Wäring
Nybörjare
Wäring
28 dagar sedan

Detta verkar vara helt iscensatt. Har FN uttalat sig positivt om den här gruppen också?

Klaus
Nybörjare
Klaus
28 dagar sedan

Det är allvarligt!
De har inte pilbågar och spjut. Det finns vita idioter bland de svarta.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
28 dagar sedan
Reply to  Klaus

Var inte för orolig, de är lika kass på att hantera vapen som de är på att hantera andra verktyg

Last edited 28 dagar sedan by Grottbjörnen
Wäring
Nybörjare
Wäring
28 dagar sedan

Det kanske är ett beprövat knep för att få BLM att verka mer sansade och acceptabla så att makten får igenom sina förändringar. James Simon Kunen, möjligtvis jude eller med judisk familj, var med och grundade Students for a Democratic Society, utbrytargrupp från Student League for Industrial Democracy, (ungdomsgren till Rockefeller-finansierade League for Industrial Democracy). Han berättar i sina memoarer The Strawberry Statement hur makten finansierade och styrde studentrevolterna. De ville främja vänsterliberale presidentkandidaten Eugene McCarthy och motverka konservative presidentkandidaten George Wallace, detta genom att framställa McCarthy i bättre dager: “They want McCarthy in. They see fascism as the threat,… Läs mer »