USA lanserar omfattande påverkansoperation mot Iran

MELLANÖSTERN. Under den gångna helgen meddelade USA:s utrikesminister Mike Pompeo att man lanserar flera propagandakanaler i Iran som ska ge ”folket” en röst.

De ”folkliga” protesterna i Iran under januari 2018.

Utöver att man skärper sanktionerna mot Iran ytterligare så meddelade USA:s utrikesminister Mike Pompeo under helgen att man lanserar en omfattande påverkansoperation mot Iran som ska uppmana befolkningen att göra uppror mot den nuvarande regeringen.

Påverkansoperationen, som innefattar bland annat tv- och radiosändningar, ska enligt Pompeo ”ge det ignorerade iranska folket en röst”. Den är även tänkt att underblåsa oroligheter och stöd för militanta rebellgrupper.

Denna operation dras igång trots att USA:s regering, enligt Reuters, inte ens har tillräckligt med information om Irans regering och att den information man faktiskt har är ”inkomplett eller rent av felaktig”. Att USA nu öppet arbetar för en statskupp i Iran bör vara bortom allt rimligt tvivel.

Som svar på USA:s sanktioner och propaganda hotar Iran med att blockera amerikanska oljetankrar från att passera Hormuzsundet. Irans ledare Ayatollah Ali Khamenei säger också att ”om Iran inte exporterar olja så gör inget annat närliggande land det heller”.

Källa:
Tweet-down to the apocalypse? US recklessness on Iran could trigger ’mother of all wars’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VictorDen-KristneLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Oboy! Nu jöklar tar det hus i achmed och svensson, TANKEN ÄR TOM!

Lingonet
Medlem

75 KR LITERN ???????

Den-Kristne
Medlem

Och media som blåser upp Iran som ”ett farligt land”.

Victor
Medlem

Krossa Israel och sionismen!