USA lämnar FN:s råd för mänskliga rättigheter

UTRIKES. USA bekräftar nu att landet lämnar FN:s råd för mänskliga rättigheter. Den främsta orsaken sägs vara att USA ogillar hur Israel behandlas av rådet.

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley och utrikesministern Mike Pompeo meddelar i ett uttalande att USA nu lämnar sin plats i FN:s råd för mänskliga rättigheter.

Som främsta anledning anger Haley den ”kroniskt anti-israeliska partiskhet” som råder i organisationen.

— Jag vill göra det kristallklart att detta steg inte är ett avsteg från våra (USA:s) åtaganden kring mänskliga rättigheter, säger Nikki Haley.

Hon säger vidare att USA ”med glädje skulle återvända” till FN-rådet om det reformeras. De reformer USA kräver är att rådet slutar behandla Israel-Palestinakonflikten på ett ”partiskt” sätt.

Kenneth Roth, chef för människorättsorganisationen Human Rights Watch, säger i en kommentar:

— FN:s människorättsråd har spelat en viktig roll i länder som Nordkorea, Syrien, Myanmar (Burma) och Sydsudan, men allt Trump tycks bry sig om är att försvara Israel.

Rådet instiftades år 2006. USA anslöt under president Barack Obama år 2009.

Källa:
USA lämnar FN:s råd för mänskliga rättigheter

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LingonetErikFredrikaKarl A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Så ironiskt, när bekämpande av detta lands övergrepp är något som faktiskt ger HRW existensberättigande. Detta vid sidan av Saudiarabiens, som för övrigt inledde en ny offensiv mot stackars lilla Jemen, där miljontals riskerar dö. Tystnaden är nästan total från väst. Detta visar ju klart och tydligt att Judestaten och Saudiarabien kan göra vad de än vill. Det är däremot en helt annan ton om Sverige vägrar ta emot som flyktingar de personer som fördrivits av ondskans makter – då anklagas vi för övergrepp mot mänskliga rättigheter. Man ser verkligen hur judenheten gör bruk av denna internationella flyktingsamordning för att… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Löfvénregeringen, den enda feministiska i världen, visade prov på sin kvinnosyn när de valde in Saudiarabien i FNs kvinnokommission och Trump tycker att FN är dumma mot Israel och lämnar av den anledningen. FN är samma sorts sandlåda som den svenska riksdagen.

Efter regimskiftet måste alla bindande FN-resolutioner sägas upp och allt ekonomiskt stöd till denna skurkorganisation avslutas.

Lingonet
Medlem

Håller med 100!
Skärskådar man dessa konventioner ex. barnkonventionen, som innefattar ALLA barn i hela världen, innebär det att vi i sverige måste ta ansvar för dem också.
Mänskliga rättigheter dito har så många undantag att den gör den värdelös.

Karl-Путин A
Medlem

”Mänskliga rättigheter” är varje lands privata problem. Det är fullständigt horribelt att vi européer ska ta ansvar för att olika klaner i tredje världen krigar och mördar varandra.

Fredrika
Medlem

Ännu ett bevis för att de är Israels Förenta Stater. Ingenting annat. Israel First. Israel’s Greatest Ally.

Erik
Medlem

(((Kenneth Roth))), skulle vara intressant om han faktiskt är ärlig i det han säger eller om han privat själv stödjer terrorstaten Israel.

Karl-Путин A
Medlem

Han är bara ute efter finansiellt och militärt stöd från USA – den försiktiga antydan till israelkritik tillhör spelets regler. Man kritiserar Israel för dess folkmordspolitik på palestinier, men gläds i samma andetag åt att de fördrivna palestinierna har förtur i asylkön till EU; Israel blir etniskt judiskt, medan EU blir ett mångetniskt helvete.