USA kräver att Ryssland ska lämna Venezuela

UTRIKES. USA kräver att de hundra ryska soldaterna ska lämna Venezuela.

Den amerikanska presidenten Donald Trump kräver nu att de hundra ryska soldater som anlände till Venezuela i lördags ska lämna landet. Enligt uttalandet är ”alla alternativ öppna” för att tvinga fram detta.

De ryska soldaterna, som befinner sig i landet under villkor från ett samarbetsavtal från år 2001, har flugits in för att visa stöd för presidenten Nicolas Maduros regering. Detta är något som upprört den amerikanska vicepresidenten Mike Pence, som kallar det hela en provokation och kräver att Ryssland istället ska uttala sitt stöd till den USA-stödda politikern Juan Guaido.

Ytterligare en amerikansk politiker som angripit Rysslands stöd till Maduro är den neokonservative krigshöken John Bolton. I ett inlägg på Twitter skriver han att USA inte kommer tolerera ”främmande militärmakter som lägger sig i den västra hemisfärens delade målsättning om demokrati, säkerhet och lagstyre”.

Källa:
Russia must get out of Venezuela, all options open – Trump

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FredrikaGrottbjörnenSverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

USAs krigsmakt är paralyserat av Rysk elektronisk krigsteknik, så kom igen bara!
Förutom det så når hyckleriet nya toppnivåer, då USA tycker att Ryssland lägger sig i Västra hemisfären. Att JewSA lägger sig i hela planeten är dom hemmablinda för.

Grottbjörnen
Medlem

USA behöver ett par örfilar så att de kommer ner på jorden, synd att unga vita män måste döda varandra i krig för ett land som Venezuela när de borde rädda europa, för att det ska ske bara

Fredrika
Medlem

En krigsförklaring mot Ryssland. Man får hoppas alla svenskar nu förstår att det inte finns något hot från Ryssland mot Sverige alls! Alla lögner om Ryssland är bara till för att skrämma folk gå med på att vi blir officiell medlem i Nato så krigsalliansen kan plocka skattepengar från arbetande svenskar , ,, som om EU inte var dyrt nog,,, …och så att världlandsavtalet som Israel krävde Finland och Sverige skriva underska utvecklas till en miltär front mot Ryssland som ska anfallas för stt roffa åt sig landets stora naturresurser och lägga Rysslands statliga banker under ”amerikanska” federala bankens kontroll…… Läs mer »