USA implementerar nya Iran-sanktioner — ska kosta landet ”många miljarder dollar”

UTRIKES. Som straff för att Iran inte lyder globalisternas order kommer USA att införa nya sanktioner mot landet. Enligt USA:s finansminister kommer de nya sanktionerna bli oerhört kostsamma för Iran..

Efter det amerikanska lönnmordet på den iranske hjältegeneralen Qassem Soleimani lovade USA:s president Donald Trump att han skulle bomba ovärderliga kulturskatter i Iran ifall man skulle försöka hämnas. Men när hämnden väl kom backade Trump och aviserade istället att han skulle införa ytterligare sanktioner mot Iran.

Nu har USA:s finansminister Steve Mnuchin och utrikesminister Mike Pompeo presenterat vilka sanktioner man kommer att implementera för att få Iran att böja på nacken inför USA.

— Vi vill inte ha krig, vi vill att Iran ska bete sig som en vanlig nation. Att deras 40-åriga försök att terrorisera omvärlden ska upphöra, sade utrikesminister Mike Pompeo på en presskonferens under fredagen.

Det är framförallt Irans stål- och järnproducenter som utsätts för sanktionerna. Åtta högt uppsatta iranska ledare kommer också att drabbas personligen av USA:s ekonomiska krigföring. Enligt finansminister Mnuchin kommer de nya sanktionerna att kosta landet ”många miljarder dollar”.

— Dagens sanktioner införs för att sätta stoppa för Irans globala terroristverksamhet, menar Mnuchin.

Källa:
USA inför Iran-sanktioner: Bete er som en vanlig nation

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
6 månader sedan

USA ska inte uttala sig om att andra stater är terrorister då dom själva är det land som startat flest krig och utfört lönnmord på order av skurkstaten Israel.Att detta kan fortsätta utan att övriga världen reagerar visar att det är globalisterna som styr världen och Iran ett av få länder som inte kröker rygg för judarna.

Klaus
Nybörjare
Klaus
6 månader sedan

Illuminati vill uppvigla Irans befolkning mot regeringen. Inbördeskrig ska försvaga landet ekonomiskt och politiskt och bringa USA-vänliga karriärister till makten.