USA hotar med sekundära sanktioner mot länder som inte stödjer Venezuela-kupp

UTRIKES. USA:s sändebud till Venezuela hotar nu med sekundära sanktioner mot länder som inte stödjer den av USA önskade statskuppen i Venezuela.

USA:s sändebud i Venezuela, juden Elliott Abrams, antydde under en presskonferens på tisdagen att USA inte kommer nöja sig med att rikta ekonomiska sanktioner mot Nicolas Maduros styre i Venezuela, utan även mot länder som stödjer honom.

— Sekundära sanktioner är en klar möjlighet, sade Abrams, och lade till att det ”hänger på den venezuelanska regimens beteende över tid”.

Enligt Colin Cavell, professor i statsvetenskap vid Bluefield State Collage, tror USA att man nu har goda chanser att få med sig flera länder, men majoriteten av världens länder har redan avvisat USA:s imperialistiska ambitioner.

— [Den amerikanska administrationen] internationaliserar Venezuela-konflikten på väldigt farliga bevekelsegrunder, säger Cavell och tillägger att man nu också hotar andra länder, som interagerar med Venezuela, med sanktioner.

— Tre fjärdedelar av världens länder stödjer det folkvalda styret, Venezuelas demokratiska regering, och det inkluderar världens största länder, Ryssland och Kina. Oavsett vad Donald Trump säger för att behålla makten på hemmaplan så följer världen denna imperialistiska aggression noga, avslutar Cavell.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments