USA hotar Iran med rekordsanktioner

UTRIKES. USA:s proisraeliska hållning cementeras. Nu hotar de antisionistiska Iran med rekordhårda sanktioner.

Efter att Donald Trump tidigare i maj dragit sig ur det omtalade Iranavtalet har USA:s proisraeliska hållning cementerats. Nu hotar de nämligen det antisionistiska Iran med ”de hårdaste sanktionerna någonsin”.

Landets nye utrikesminister Mike Pompeo har kommit med en lista på tolv punkter som Iran måste uppfylla för att de ska undslippa sanktionerna. Bland annat kräver USA att de dra sig ur Syrien – där de hjälpt landets regering att nedkämpa olika islamistgrupper -, att de släpper alla amerikanska medborgare som sitter fängslade i Iran samt att de slutar att stöda andra antisionistiska grupper i Mellanöstern så som Hizbollah i Libanon och Houthirebellerna i Jemen.

USA vill också att Iran ska sluta anrika uran och att de måste ge total tillgång till alla sina kärnanläggningar. Annars kommer landet få ”svårt att hålla ekonomin levande”. Pompeo antyder också i klassisk psykologisk krigföringanda att sanktionerna kommer vara så hårda att iranierna kommer att vända sig mot sina ledare när de påverkas av dem.

Få som läst den sionistiska lydstatens krav tror dock att Iran kommer att godkänna dem. Landets president Hassan Rouhani har också lovat att Iran kommer att fortsätta gå sin egen väg samt sagt att tiden då USA kunde agera världspolis är över.

Efter att USA drog sig ur avtalet har vissa EU-länder velat trotsa USA och stanna kvar i avtalet, som under internationell tillsyn reglerar Irans kärnkraftsprogram i utbyte mot lättade sanktioner mot landet. Hur EU kommer att agera är dock oklart i dagsläget.

Källor:
‘Strongest sanctions in history’: Pompeo issues 12 demands to Iran, vows ‘unprecedented pressure’
‘US can’t decide for the world’: Rouhani rejects Pompeo’s Iran demands

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
6 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
_DH_
2 år sedan

Judarna sträcker sig efter för mycket i detta. De sorts krav de ställer på Iran nu är av det slag erövrarmakter brukar ställa på kuvade länder när ett krig är över, ungefär som Versaillefreden – inte den sorts dialog man för med en suverän stat. Att detta inte kan leda till något fungerande samarbete är förstås rätt givet.

Lefflan
Lefflan
2 år sedan

Får mig direkt att tänka på de sanktioner som USA satte på Japan medans Japan krigade mot Kina under andra världskriget, kraven som ställdes för att sanktionerna skulle upphävas var i princip en total underkastelse – d.v.s inte en chans i helvetet att Japan skulle kuva sig. Detta visste USA och ville med detta provocera Japan till att attackera USA, vilket resulterade i det som kallas för ”Attacken mot Pearl Harbour”. Roosevelt visste att Japan skulle attackera Pearl Harbour flera dagar innan det skedde, detta valdes medvetet att tystas ner så att männen vid Pearl Harbour kunde ovetandes offras vid… Läs mer »

Karl A
Karl A
2 år sedan

Trump och hans judiska ”rådgivare” går höga på sanktioner – må det gå riktigt illa och att världens folk tröttnar på att vara Israels slavar.

Klaus
Klaus
2 år sedan

Iran har ingen fördel att följa Israels/USAs fordringar. Följer Iran är det lättare för Mossad/CIA att spionera, sabotera och stödja politiska motståndare. Israel/USA vill störta den iranska regeringen, men vill judar krig gör amerikaner krig, spelar ingen roll vad Iran gör (som i Irak och Libyen).

Tero
Tero
2 år sedan

Inte för att jag helt håller med Islam och Iran så är det med tanke på eventuella invandringsvågar och svenska politikers slapphet jag måste säga att Zionismen har gått för långt en gång för alla. USA och Trump I spetsen ännu mera världspolis och ännu mer sanktioner kan endast betyda ännu ett Irak i Iran, dvs fler invandrare som tältar.

Grottbjörnen
Grottbjörnen
2 år sedan

USA har fortfarande inte fattat att ingen behöver handla med dom längre, rätt tragiskt att se hur de börjar likna romarriket i sitt förfall mer och mer