USA försöker komma ikapp Rysslands och Kinas robotteknik

VAPEN. USA försöker likt Ryssland och Kina införskaffa sig hypersoniska robotar.

Ryssland och Kina har på senare tid skrutit om sina hypersoniska robotar som med sin enorma hastighet inte kan skjutas ner av existerande luftvärnssystem. Nu har USA sjösatt fem försöksprogram i syfte att komma ikapp de internationella rivalerna.

— Ryssland och Kina utvecklas fort inom hypersonisk teknik just nu, vi kommer att agera snabbt för att göra det [komma ikapp], säger general John Hyten.

Han hävdar vidare något osannolikt att USA inte tänker använda robottekniken för sina kärnvapen, något som både Ryssland och Kina gör.

Källa:
US to Move Fast on Hypersonic Weapons Like China, Russia – Stratcom Chief

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Låter lite som ”kalla kriget”- bluffretorik. Sovjet hävdade att de hade mest avancerade vapen. USA höll med. På så sätt var det lätt att övertyga medborgarna i USA att skatterna måste höjas för vapenproduktionens skull. För att kunna krossa den kommuniamen som under flera årtionden verkade vara omedelbart förestående. Sovjet behövde inte ha opinionen med sig. Men båda federationer fick vad de ville. Och båda toppstyrdes. Något science fiction atomkrig blev det inte. Men Sovjet föll samman inifrån påskyndat av USAa minskade förmåga att upprätthålla Sovjetbygget. Istället föll muren. Och USA tog värdet av det som fanns i Östtyskland och… Läs mer »