USA drar sig ur Syrien

GEOPOLITIK. USA ska dra tillbaka sina styrkor från Syrien för att lämna fältet öppet för Natomedlemmen Turkiet att påbörja sitt blodiga krig i landet.

Amerikanska styrkor ska genomföra vad USA kallar ”ett välkoordinerat, långsamt tillbakadragande” från Syrien. Detta sker samtidigt som Turkiet meddelar att man skjuter upp sin planerade offensiv i landet.

Det väntas ta flera veckor innan tillbakadragandet påbörjas.

Turkiets offensiv har upprepade gånger förklarats ske ”vilken dag som helst”. Men nu säger landets regering att man skjuter upp offensiven. Skälet är att man inte av misstag vill råka skjuta mot USA, hävdar man.

På julafton kom Donald Trump och Reccep Tayyip Erdoğan i ett telefonsamtal överens om att samordna sin militär för att förhindra vad man kallar ett maktvakuum i nordöstra Syrien.

Det innebär att man vill förhindra att Syriens regeringen ska dra nytta av att USA drar sig tillbaka och lyckas återta kontrollen över sitt eget territorium.

Erdoğans hot om offensiver öster om Eufrat i Syrien kvarstår. Enda skillnaden är att man tänker vänta tills USA har fört sina trupper i säkerhet.

Turkiets utrikesminister säger att när USA har dragit sig tillbaka, har Natostaten Turkiet möjlighet att på allvar starta ”ett blodigt krig” i området. Det kommer i så fall att bli den tredje stora turkiska offensiven i norra Syrien.

Frankrikes folkfientlige president, globalisten Emmanuel Macron, beklagar USA:s ”svek”. Han säger att en allierad måste vara ”tillförlitlig”.

Under julhelgen har även kurderna bett USA att inte lämna Syrien utan att istället förhindra ett turkiskt anfall.

Källor:
USA-styrkor har fått order om att lämna Syrien
Trump och Erdogan gör upp om Syrien

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VictorSlipsenKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Erdogan vann det psykologiska kriget mot Trump. I potten ligger ett antal F-35 med kringutrustning som Trump gärna vill sälja till Turkiet – och när allt kommer omkring, vem bryr sig om några kurder hit eller dit?

Slipsen
Medlem

Vilken soppa men U.S.A ska inte lägga sig i andra länders angelägenheter och skylla på att man ”bekämpar IS”! De är inga hjältar utan har precis som sin nickedocka Turkiet egna intressen i regionen.

Victor
Medlem