USA: ”Antifascister” attackerade kristet möte

USA. Vänsterextremister attackerade i söndags en kristen sammankomst i Portland.

Patriot Prayer är en konservativ gaturörelse som stödjer Donald Trump och kulturnationalism. Trots att organisationen har ledande företrädare som är icke-vita har rörelsen tidigare attackerats av amerikanska antifa.

Vid en av de tidigare attackerna lyckades en av antifascisterna bli påkörd av en bil:

I söndags höll Patriot Prayer ett nytt möte i Portland som attackerades av maskerade vänsterextremister. Filmmaterial från dagen visar bland annat hur polisen vid ett tillfälle hindrar de konservativa demonstranterna från att dra sig undan från de vänsterextrema motdemonstranterna, vilket skapade mer bråk mellan grupperna. Andra scener visar hur viss vänsterextremister bli omilt behandlade. I en film säger en afrikan att vänsterextremisterna kallat honom ”nazist” flera gånger under dagen.

Filmer från i söndags:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KristofferLeo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Leo
Medlem

Ibland tycker jag minsann att dom verkar lite klena där borta i staterna som vill sluta så kvick efter att det roliga startat. Ock att alla ska hålla telefonen i ena handen och skrika att dom har det på film…

Kristoffer
Medlem

Vilken lekstuga!