Ursula Haverbeck nekas en tidigare frigivning av tysk domstol

JUDISK MAKT. Ursula Haverbeck, 91 år, nekas en tidigare frigivning från fängelset där hon avtjänar ett tvåårigt straff för tankebrott. Beslutet togs på onsdagen av en tysk domstol.

Ursula Haverbeck, 91 år, måste avtjäna hela straffet för sitt tankebrott. Skärmbild: Youtube.

Dissidenten Ursula Haverbeck, 91 år, nekades på onsdagen en tidigare frigivning från fängelset i Bielefeld. Hon avtjänar där ett tvåårigt straff för tankebrott efter att ha ifrågasatt historieskrivningen kring den så kallade ”förintelsen”.

Det är vanligt att fångar i tyska fängelser friges efter två tredjedelar av den tid de dömts till, men en domstol beslutade att ett undantag skulle göras i Haverbecks fall. Den gamla damen ska därmed avtjäna hela sitt tvååriga åsiktsstraff. Någon orsak till beslutet uppgavs inte.

Haverbeck dömdes efter att ha uttalat bland annat att ”förintelsen” är ”den största och längsta lögnen i historien” och att Auschwitz aldrig någonsin har historiskt bevisats vara ett dödsläger.

Hon var själv med under tiden för andra världskriget och delar inte segrarmakternas officiella version om vad som hände under den historiska perioden.

I Tyskland är det förbjudet att ifrågasätta den så kallade ”förintelsen” vilket kan medföra upp till fem års fängelstraff.

Källa:
German ‘Nazi grandma’ denied early prison release

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
8 månader sedan

JUDARNAS hat mot det tyska folket och alla vita folk är gränslöst.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan
Reply to  Anders Jonsson

Talmud är en ondskefull skrift. Och i maskopi är Koranen.
Men den värsta av allt – Bibeln som hjärntvättade de vita folken.

Simen
Nybörjare
Simen
8 månader sedan

Någon som har adressen så man kan skicka en julhälsning?

Klaus
Nybörjare
Klaus
8 månader sedan
Reply to  Simen

JVA Bielefeld-Brackwede
z.Hd. Ursula Haverbeck
Umlostrasse 100
D – 33649 Bielefeld

Det rekommenderas att skriva antingen korrekt avsändare (d.v.s. med väg, postnummer, stad), endast korrekt namn eller anonymt, men inte fakeavsändare som svaret inte kan nå fram.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan
Reply to  Klaus

Tack för informationen.

Klaus
Nybörjare
Klaus
8 månader sedan

Oberlandesgericht (OLG, den överste domstolen) i Hamm, delstat Nordrhein-Westfalen, nekade tidigare frigivning eftersom Urula Haverbeck blev redan flera gånger dömt (villkorligt) p.g.a. förintelseförnekande och hon visar inte ånger.

Vera
Nybörjare
Vera
8 månader sedan

Enkel svenska går också bra då hon vistades en kort tid i sin ungdom efter kriget, en verklig charmerande bildat person. Men som Ni vet enbart vänlighet, inga sloganer eller överord om Ni förstår.