Ursula Haverbeck döms för ”förintelseförnekelse” – för åttonde gången

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Den 88-åriga tyskan Ursula Haverbeck har dömts till sex månaders fängelse för att ha ifrågasatt ”Förintelsens” existens.

Ursula Haverbeck.

Ursula Haverbeck-Wetzel är en 88-årig tysk kvinna som är känd för att ha vägrat acceptera Tysklands åsiktslagar. Nyligen medverkade hon i TV där hon ifrågasatte den så kallade Förintelsen, där det påstås att sex miljoner judar systematiskt ska ha gasats ihjäl av Tysklands nationalsocialistiska regim. Bland annat sa hon att ”förintelsen” är ”den största och mest långlivade lögnen i historien”.

För detta har hon nu dömts till sex månaders fängelse. Haverbeck har blivit dömd till fängelse sammanlagt fem gånger men det är åttonde gången som hon döms för förintelseförnekelse.

Urusla Haverbecks numer avlidne make Werner Georg Haverbeck var aktiv medlem i NSDAP. Efter kriget startade de tillsammans ett utbildningscentrum för tyska nationalister som förbjöds av den tyska regimen 2008.

Källa:
88 år gammel «nazi-bestemor» dømt til fengsel i Tyskland

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments