Upptrappning: Skottväxling mellan Hizbollah och Israel

UTRIKES. Mellanöstern kan vara på väg att kastas in i ett nytt krig.

Soldater i den libanesiska antisionistiska shiamilisen Hizbollah.

Efter att Israel för drygt en vecka sedan utförde en drönarattack mot påstådda Hizbollahposteringar i Libanon har den ständiga konflikten parterna emellan intensifierats.

Den antisionistiska shiamilisen lovade efter drönarattacken att den judiska staten – som ofta använder libanesiskt luftrum för att utföra attacker mot påstådda iranska mål i Syrien – inte längre kommer att få göra detta ostört. Under förra veckan besköts följaktligen en israelisk drönare över Libanon.

Hizbollahs svar på Israels provokationer nådde dock nya höjder under söndagen när flera pansarvärnsrobotar avfyrades över gränsen mot israeliska pansarfordon. Hizbollah har nu släppt en film på attacken.

Efter detta har Israel beskjutit sitt nordliga grannlands södra provinser.

Den judiska staten menar dock att ingen av de beskjutna soldaterna skadades av Hizbollahs pansarvärnsrobotar. Enligt israelisk media ska i stället den räddningsaktion som inleddes efter beskjutningen ha varit en teater iscensatt för att få sin libanesiske ärkefiende att tro att deras attack var lyckad, vilket skulle få dem att känna sig nöjda och avstå från fler anfall. Uppgifterna kommer från det sjukhus som soldaterna ska ha förts till.

Källor:
IDF fires at targets inside Lebanon after anti-tank missile lands near Israeli border town

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments