Upptäcktes med trasiga kläder vid riksväg – hade våldtagits i svarttaxi

VÄSTERÅS. En 25-årig kvinna har utsatts för en misstänkt våldtäkt i samband med att hon åkte svarttaxi från Västerås under natten till söndagen. 

Strax efter klockan 3 på söndagsmorgonen larmade privatpersoner polisen efter att ha upptäckt en kvinna med trasiga kläder vid riksväg 66 mellan Västerås och Surahammar.

— Det var ett par som kom och körandes och anträffar då en mycket ledsen ung kvinna i trasiga kläder vid vägkanten. Hon berättar att hon utsatts för en våldtäkt i en svarttaxi strax innan, säger Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral.

Den 25-åriga kvinnan är hemmahörande i Surahammar, men hade varit i Västerås under lördagskvällen och valde därefter att åka svarttaxi hem. Till polisen har hon alltså uppgett att någon våldtagit henne i svarttaxin.

Polisen säger att de har fått en del värdefull information av kvinnan, samtidigt som man har undersökt platsen.

— Det som är bra här för oss är att anmälan görs så pass tidigt efter den misstänkta gärningen. Vi är glada att paret stannade, det är alldeles för många som bara åker förbi, säger Daniel Wikdahl.

Kvinnan har förts till sjukhus för undersökning och vård.

Källor:
Kvinna våldtagen i svarttaxi – upptäcktes vid vägkant i trasiga kläder
Kvinna ska ha våldtagits i svarttaxi

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Fy fan! Åk inte svarttaxi(som många gånger säkert är bokstavligt talat svarttaxi)!
Hoppas att de kunde säkra bevis och dna så att aset åker fast!

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan

Vi hade ett val nyligen och en stor del av befolkningen röstade för ett mångkulturellt samhälle trots allt vad det innebär. Så uppenbarligen vill svensken fortsätta att ha det på det här eländiga sättet. Kan inte se det på något annat sätt ärligt talat. Suck.