Uppsala kommun genusfördelar sommarjobb

INRIKES. Uppsala kommun har meddelat att de kommer att styra in sommarjobbssökande pojkar till klassiska kvinnoyrken och vice versa.

3 000 ungdomar i Uppsala-trakten har sökt sommarjobb hos kommunen. Nu meddelar Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden, att de kommer att styra in sommarjobbssökande pojkar till klassiska kvinnoyrken och vice versa.

— Det handlar om att bryta könsmönster så tidigt som möjligt, och det här är ett sätt för oss att jobba med det, säger Hassan som fortsätter:

— Vi måste jobba med jämställdhet på alla nivåer, och vi måste börja med det tidigt. Det ska vara lika normalt för en kille som för en tjej att jobba inom förskolan, det ska inte finnas någon stämpel på yrkesrollen. Samma gäller för yrken som uppfattas som traditionellt manliga, som exempelvis röjning och målning. Där kommer vi att vilja få in fler tjejer. Vi ska se till att ha en bra spridning av både tjejer och killar, att alla får prova på olika yrken.

Varför kommuner ”måste” jobba med onaturligt påtvingad jämställdhet och ”bryta könsmönster” vidareutvecklas inte.

Källa:
Könsmönster ska brytas när niorna får sommarjobb

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tobias LindbergLarssonEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Ska de inte pröva att återigen inkvotera kvinnor i yrken som t.ex brandmän? Där en situation uppstod som visade att kvinnorna som var inkvoterad INTE kunde få upp en simpel dörr under träningen för några år sedan. Hade det varit under riktiga omständigheter hade personerna i huset avlidit pga odugliga brand”män”. Finns ett skäl till varför vissa yrken inte är fördelade eller är på några andra sätt. Män klarar av tyngre arbeten lättare, men riskerar även sin hälsa mer än vad kvinnor gör. Detta tar aldrig dessa feminister upp där fler män avlider / skadas i sina yrken. Nej, det… Läs mer »

Larsson
Redaktör

”Det handlar om att bryta könsmönster så tidigt som möjligt..”
Javisst, om man vill följa de destruktiva agendor som ligger till grund för globalisternas planer att förinta oss!
Sablans tokstollar!

Tobias Lindberg
Redaktör

Fasiken vad sjukt, SVT-artikeln som denna notis bygger på illustreras med en invandrarkille som arbetar med svenska dagisbarn. Den värsta mardrömmen som förälder.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/3-000-sokte-sommarjobb-i-uppsala-kommun