Upprörd 78-årig kvinna döms för åsiktsbrott

INRIKES. En 78-årig kvinna döms för åsiktsbrott efter att ha reagerat på grov invandrarkriminalitet.

En 78-årig kvinna har dömts av Östersunds tingsrätt för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” efter att ha reagerat på grov invandrarkriminalitet som riktats mot äldre människor. Speciellt upprörande var det faktum att gärningsmännen kommit undan med låga straff.

Kriminella invandrare är dock inte de enda som riktar in sig på äldre människor, visar det sig. Anledningen till att kvinnan åtalades var att hon polisanmäldes av angiverigruppen ”Näthatsgranskaren”. Ett av de inlägg som anmäldes, och som ledde till fällande dom, är följande:

Ja alla muslimer ska utvisas ur landet, vi vill ej ha dom här. En massa skäggubbar som skrämmer barnen.

När hon var hos polisen på förhör erkände hon ”gärningen”, men förklarade att hon inte förstod att sådana yttranden har kriminaliserats. Om hon hade förstått detta hade hon aldrig skrivit inläggen.

Enligt domen ska kvinnan betala totalt 4 000 kronor i dagsböter. Enligt Fria Tider lever hon på endast 7 000 kronor i pension samtidigt som hon har hälsoproblem efter att ha drabbats av en stroke och KOL.

Källa:
Sjuk, fattig 78-åring blev arg när hon läste om grova brott mot äldre – döms för ”hets”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Aryan1488crusader
Nybörjare
Aryan1488crusader
1 år sedan

Juden älskar att råna vita på shekels

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Jag är inte förvånad över domen. Jag hämtade information (som Nordfront ofta hänvisade till): i tingsrätten sitter lekmän, ”politisk valda representanter”, dvs Talmud-Kalergi-ockupationspolitiker.
http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domstolarna/Tingsratt/