Upplopp på gränsen mellan Ungern och Serbien

UTRIKES. Under dagen ska kravallpolisen ha mobiliserat med vattenkanoner och bepansrade fordon för att hindra flyktingar att försöka ta sig in i Ungern.

Under onsdagen ska polisen ha skjutit tårgas och använt vattenkanoner mot hundratals personer som illegalt försöker ta sig genom det taggtrådsstängsel som Ungern rest upp vid gränsen mot Serbien.

Invandrarna ska ha kastat glasflaskor mot polisen och det var då polisen började skjuta tårgas mot dem.

Den ungerska militären patrullerar längs det 17 mil långa stängslet för att hindra ”flyktingarna” från att, via Ungern, ta sig vidare in i Europa.

Nordfront har tidigare skrivit om då Ungern beslutade sig för att resa ett 4 meter högt och 17 mil långt stängsel för att hindra fortsatt illegal invandring in i landet.  Den ungerske utrikesministern Peter Szijjarto ska då ha sagt att ”trycket från invandring är ett av EU:s största problem i dag och det är Ungern som drabbas hårdast av alla EU-länder” och att det är den ungerska regeringens plikt att försvara landet från trycket från invandringen.

Källa:
Ungersk polis använder tårgas mot flyktingar

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments