Upplopp, plundring och kvinna överkörd när afrikaner firade fotbollsvinst

MÅNGKULTUR. I Frankrike har afrikaner som firade det algeriska lagets vinst över Elfenbenskusten i afrikanska mästerskapet i fotboll ställt till med upplopp och plundring. I sydfranska Montpellier dödades en kvinna när hon blev överkörd av en firande algerisk fotbollssupporter som i hög hastighet tappade kontrollen över sin bil.

Efter den algeriska fotbollsvinsten över Elfenbenskusten i ”Afrikanska mästerskapet i fotboll” blev glädjen övermäktig för afrikanerna. De översvämmade Marseilles gamla hamnområde och Champs-Elysées i Paris där flera affärer plundrades och vandaliserades.

43 personer frihetsberövades och polisen använde tårgas för att skingra de tusentals afrikaner som samlats i Paris och Marseille.

En kvinna dog i Montpellier på franska rivieran, då hon blev överkörd av en firande algerisk fotbollssupporter som i hög hastighet förlorade kontrollen över sin bil. Hennes baby blev svårt skadad medan hennes sjuttonåriga dotter klarade sig undan med lindrigare skador.

– Skadorna och incidenterna igår kväll efter firandet … är oacceptabla, skrev den franska inrikesministern Christophe Castaner i en tweet. Han skrev också att han kallat in säkerhetsstyrkor i Paris och resten av landet för att få stopp på våldsamheterna.

Det finns stora minoritetssamhällen med algeriskt ursprung både i Paris och Marseille, där det inte är ovanligt med spänningar till följd av festligheter i samband med fotboll.

Källa:
Woman killed, shops looted in France after Algeria’s football win

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar