Upplopp i Biskopsgården under midsommarhelgen

GÖTEBORG. Två män, en 30-åring samt en 19-åring, sitter frihetsberövade efter midsommarhelgens upplopp i det rasfrämlings-dominerade Biskopsgården.

Det var under midsommarhelgen som maskerade ungdomar startade upplopp i den förorten Biskopsgården i Göteborg. Bilar sattes i brand, knallskott kastades, raketer sköts och även stenar ska ha kastats. Polisen tillsammans med polisens insatsstyrka skickades till platsen men på kvällen fick polisen retirera.

Nu har en 30-årig man som greps tidigt under upploppet frihetsberövats på sannolika skäl misstänkt för våldsamt upplopp.
Efter identifiering från filmer har ytterliggare en 19-årig man anhållits efter åklagarbeslut och kommer bli begärd häktad under onsdagen.

– Det är väl klart att attackerna var riktade mot myndigheterna. Syftet var att ställa till det för polisen, säger kammaråklagare Bengt-Olof Berggren.

30-åringen uppges tillhöra ett kriminellt nätverk i Södra Biskopsgården.

KÄLLA:
MIDSOMMARUPPLOPPEN: En häktad och en anhållen efter attack mot poliser
Ungdomar skjuter raketer mot polis i Biskopsgården

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments