Uppgifter: Michael Skråmo är död

TERRORISM. Tidigare rapporterades att den så kallade IS-svensken Michael Skråmo tillfångatagits av kurdiska milisstyrkor. Men nya uppgifter gör gällande att han dött i strider i al-Baghuz i östra Syrien där en liten IS-grupp fortfarande gör motstånd.

Michael Skråmo poserar med sin dotter i Syrien.

Det var i början av mars som det rapporterades att den så kallade IS-svensken Michael Skråmo – som egentligen är norsk medborgare – kapitulerat inför kurdiska styrkor och tillfångatagits.

Men nu kommer uppgifter om att han inte var bland de IS-terrorister som kurderna tog till fånga vid tillfället.

— Läget är kaotiskt. Jag fick veta att IS motstånd är oväntat hårt i Baghuz, det är svårt med en överblick. Olika kurdiska myndigheter lämnar motstridiga uppgifter, säger författaren och journalisten Kurdo Baksi, som har breda kontakter i Kurdistan.

Och det är just i Baghuz som Skråmo nu ska ha dödats enligt nya rapporter. Byn ligger i östra Syrien och ockuperas fortfarande av IS-jihadister och ansätts hårt av den kurdiska milisen YPG.

Under torsdagen skrev YPG i ett pressmeddelande:

Våra soldater har trängt långt in i de områden som kontrolleras av terroristgruppen, och uppfört nya positioneringar. Flera terrorister har skadats och dödats i striderna.

Under torsdagskvällen rapporterade den brittiska tv-kanalen ITV också att Michael Skråmos mamma och syster – som man besökt i Sverige för ett reportage – fått besked om att Skråmo dött i striderna om Baghuz.

Till Expressen säger dock Skråmos far att han är osäker om uppgifterna stämmer.

— Det sprids många uppgifter och rykten, jag vet inte vad jag ska tro, säger pappan.

Källor:
Uppgifter: IS-terroristen Michael Skråmo är död
Flygangrepp tvingar IS längre in i al-Baghuz

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments