Uppgifter: Michael Skråmo är död

TERRORISM. Tidigare rapporterades att den så kallade IS-svensken Michael Skråmo tillfångatagits av kurdiska milisstyrkor. Men nya uppgifter gör gällande att han dött i strider i al-Baghuz i östra Syrien där en liten IS-grupp fortfarande gör motstånd.

Michael Skråmo poserar med sin dotter i Syrien.

Det var i början av mars som det rapporterades att den så kallade IS-svensken Michael Skråmo – som egentligen är norsk medborgare – kapitulerat inför kurdiska styrkor och tillfångatagits.

Men nu kommer uppgifter om att han inte var bland de IS-terrorister som kurderna tog till fånga vid tillfället.

— Läget är kaotiskt. Jag fick veta att IS motstånd är oväntat hårt i Baghuz, det är svårt med en överblick. Olika kurdiska myndigheter lämnar motstridiga uppgifter, säger författaren och journalisten Kurdo Baksi, som har breda kontakter i Kurdistan.

Och det är just i Baghuz som Skråmo nu ska ha dödats enligt nya rapporter. Byn ligger i östra Syrien och ockuperas fortfarande av IS-jihadister och ansätts hårt av den kurdiska milisen YPG.

Under torsdagen skrev YPG i ett pressmeddelande:

Våra soldater har trängt långt in i de områden som kontrolleras av terroristgruppen, och uppfört nya positioneringar. Flera terrorister har skadats och dödats i striderna.

Under torsdagskvällen rapporterade den brittiska tv-kanalen ITV också att Michael Skråmos mamma och syster – som man besökt i Sverige för ett reportage – fått besked om att Skråmo dött i striderna om Baghuz.

Till Expressen säger dock Skråmos far att han är osäker om uppgifterna stämmer.

— Det sprids många uppgifter och rykten, jag vet inte vad jag ska tro, säger pappan.

Källor:
Uppgifter: IS-terroristen Michael Skråmo är död
Flygangrepp tvingar IS längre in i al-Baghuz

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
2 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Slipsen
1 år sedan

Det är alltså inga bekräftade uppgifter och någon garanti att han är död men tar man det steget så är risken stor att man dör(ofta ung). Är man dessutom nordbo och konverterar till islam gråter jag definitivt inte…
Det är dessutom någonting lurt med IS, känns inte som äkta muslimer utan kontrollerad opposition.

Grottbjörnen
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Slipsen

oja, de är mossadtränade allihop