Uppgifter: Israel spionerade på Trump – fick inga konsekvenser

UTRIKES. Enligt den amerikanska tidningen Politico har Israel placerat mobiltelefonövervakningsenheter i närheten av Vita huset för att kunna spionera på president Donald Trump. Trump själv förnekar dock bestämt att Israel skulle ha intresse av att övervaka honom.

Det är den amerikanska tidningen Politico som skriver att israeliska agenter i den amerikanska huvudstaden Washington DC har placerat miniatyrövervakningsenheter, kända som “StingRays”, i närheten av Vita huset. Tidningen menar att syftet troligtvis har varit att fånga upp mobilsamtal och datatrafik från USA:s president Donald Trump.

Politico hänvisar till tre oberoende källor inom Trumps administration som bekräftar att man känt till övervakningsenheterna sedan två år tillbaka, samt att man dragit slutsatsen att ursprunget till dem är israeliskt.

— Det var väldigt tydligt att israelerna var ansvariga, säger en källa inom amerikansk underrättelsetjänst till Politico.

Källorna har också bekräftat att Trumpadministrationen valde att se mellan fingrarna på Israels beteende, vilket innebar att den sionistiska skurkstaten inte ens fick någon tillsägelse från amerikanskt håll.

Efter att uppgifterna blivit kända har Trump valt att förneka all kännedom om upptäckten av det israeliska spionaget.

Jag har verkligen svårt att tro det. Min relation med Israel har varit väldigt bra, sade Trump till media från Vita huset under torsdagskvällen lokal tid.

Även den israeliska regimen förnekar att de försökt samla otillbörlig information på amerikansk mark.

— Vi har ett direktiv, jag har ett direktiv: Ingen underrättelseverksamhet i USA, inga spioner. Och det är kraftigt implementerat, utan undantag. Det [rapporten] är en fullständig fabrikation, har Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommenterat.

Men en av Politicos källor inom amerikansk underrättelsetjänst menar att det är vanligt att Israel spionerar på sina allierade.

— Israelerna är rätt aggressiva i sin underrättelseinhämtning. Allt handlar om att skydda den israeliska statens säkerhet och de gör vad de anser är nödvändigt att göra för att uppnå det målet, säger källan.

Källa:
Israel accused of planting mysterious spy devices near the White House

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Om USA främsta allierade spionerar på USA är det kanske inte så mycket spioneri över det. Mer som att FBI försöker bekämpa antisemitism och säkra tillgångar åt federala reservbanken och deras vänner inom och utom federationen.

Klaus
Medlem

Judar har mycket makt i USA, FED, media och internet, och de är i vita huset. Men makten beror på lögner, intriger, vita karriärister och dumma icke-judar. Judar som minoritet är därför permanent rädda för att mattan dras bort under fötterna.