Uppgifter: Israel inblandade i terrormordet på Soleimani

UTRIKES. Enligt uppgifter är israelisk underrättelsetjänst inblandad i USA:s mord på den iranske antiterrorgeneralen Qassem Soleimani.

När den iranske antiterrorgeneralen Qassem Soleimani dödades i en drönarattack utförd av USA i Irak var även Irans ärkefiende Israel inblandade, enligt uppgifter från NBC News.

Detta genom att israelisk underrättelsetjänst bekräftade uppgifter från CIA-informatörer på en flygplats i Damaskus om att Soleimani satt sig på ett flyg mot Irak från Syrien, där han befunnit sig i syfte att hjälpa Syriens regering att besegra islamistiska rebeller i landet. På så sätt kunde amerikanska militären i Irak följa Soleimani ut från flygplatsen i den bilkonvoj som sedermera färdades därifrån för att sedan mörda honom genom att använda drönarmissiler.

Att Israel ska ha varit inblandade i mordet på den iranske generalen är inte helt ologiskt med tanke på den stora fiendskap som råder länderna emellan. Iran erkänner idag inte ens Israel som stat.

Israels korruptionsanklagade premiärminister Benjamin Netanyahu hyllade först USA för terrormordet, för att sedan avsäga sig all inblandning i vad han utåt hävdar är ”en amerikansk händelse”.

Källor:
Airport informants, overhead drones: How the U.S. killed Soleimani
Netanyahu Distances From Soleimani Slaying, Says Israel Shouldn’t Be ‘Dragged’ Into It: Report

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenSigfridEthnyBo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Typiskt beteende för det folket att försöka krypa undan det som de är högst delaktiga i. Bra för dem att ha en röv att gömma sig bakom. I detta fall en amerikansk röv. Ett problem i sammanhanget är att det blir som att försöka gömma sig bakom sin egen. Med andra ord inte helt enkelt.

Ethny
Medlem

Ingen förvåning där inte, nästan vad jag själv trodde / utgick ifrån också. grISrael bad nickedockan – Trumpen att ta död på dem nu när de hade tillfället.

grISrael försökte döda honom redan i höstas men misslyckades.

grISrael är fega som förstör hela världen med sin (((”utrikespolitik”))) – folkmord.

Sigfrid
Medlem

Hade varit mer överraskad om inte Skurkstaten Israel varit inblandade i lönnmordet.

Rokviken
Medlem

För en sexuddig expansion innebär – terrorism och förgörelse av andra nationer.