Uppgifter: Flera amerikaner skadades vid iranska anfallet – Trump hade fel

UTRIKES. Efter attacken mot amerikanska militärbaser då Iran hämnades sin lönnmördade general Qassem Soleimani, hävdade USA:s president Donald Trump att inga amerikanska soldater skadats. Det har nu framkommit uppgifter som gör gällande att minst elva soldater skadades.

Minst elva amerikanska soldater skadades vid Operation Martyr Soleimani, vilket innebär att president Trump hade fel. Skärmbild: Youtube.

Efter den iranska attacken mot två amerikanska militärbaser – Operation Martyr Soleimani – då Iran hämnades sin lönnmördade hjältegeneral Qassem Soleimani, har det från officiellt amerikanskt håll uppgetts att inga personer sårades.

På morgonen efter anfallet hävdade USA:s president Donald Trump att ”inga amerikaner skadades i nattens attack”.

Nu har den amerikanska militären meddelat att minst elva amerikanska soldater skadades vid attacken:

Även om ingen amerikansk personal omkom i det iranska angreppet mot al-Asad-basen har flera fått vård för hjärnskakningar och de är fortfarande under uppsikt” står att läsa i ett meddelande från militären.

Anfallet, som utfördes med stor precision, orsakade stora materiella skador på de amerikanska baserna. Iran ska ha förvarnat om den förestående attacken, varför de flesta soldaterna sökt skydd i bunkrar.

General Soleimani var ledare för det iranska revolutionsgardets elitstyrka Quds och en av Mellanösterns mäktigaste män. Han var mycket uppskattad, inte minst för att ha slagit tillbaka IS i regionen, vilket USA ”misslyckats” med under många år.

Soleimani lönnmördades i en amerikansk terrorattack i Irak den 3 januari, på direkt order från president Trump. Enligt vissa uppgifter kan Soleimani ha lurats av USA till Irak, dit han bjudits in för fredssamtal.

Källa:
Nya uppgifter: Trump hade fel – flera amerikaner skadades i Irans attack

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

USA sköt först, ur bakhållet. Iran svarade, sköt efter klok förvarning och träffade. Det var en lektion för USA, Iran är större Kaliber än Irak, Libyen och Syrien. Iran skulle snabbt försänka amerikanska orlogsfartyg i persiska viken och har för tillfället bromsat den anglo-amerikansk-judiska frammarschen. Den storhetsvansinniga judiska alliansen måste tänka om.