Uppdatering gällande gripandet av Shaun Walker

En av de gripna, Eric Egbert, släpptes under tisdagen från häktet i väntan på rättegång. Han står dock under övervakning och måste fram till rättegång med jämna mellanrum kontakta berörda myndighet. Den andre gripne, Travis Massey, kommer med största sannolikhet även han att släppas på liknande villkor efter förhandling i rätten under dagen.

Shaun Walker, ordförande i National Alliance, transporteras för närvarande från West Virginia till Utah och förväntas även han att bli släppt i väntan på rättegång. Uppgifter har även framkommit som visar att åtalet mot de tre bygger på uppgifter från en fjärde, ej namngiven, person som tidigare umgåtts med de tre åtalade.

Brotten de tre är anklagade för rör sig om två överfall, vid två olika tillfällen, som de tre enligt åklagaren skall ha genomfört mot en mexikan och en indian. Enligt åklagaren har de tre försökt att genom våld och hot förmå färgade att inte våga vistas på gatorna i Salt Lake city. De påstådda brotten ägde rum för över tre år sedan och enligt åklagaren har det tagit så lång tid att slutföra förundersökningen och väcka åtal.

Vi återkommer med mer information när sådan finns tillgänglig.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om