Unionen hänger ut medlem – gillade ”fel” grupper på Facebook

SVERIGE. Fackförbundet Unionens medlemstidning Kollega hänger nu ut en ledamot i Unionens regionstyrelse i Dalarna. Anledningen är att hon gillat grupper som uttalat sig om vänstervåld och moskéer.

Sverigedemokraten och Unionen-ledamoten Ann-Katrin Löfwenhamn hängs nu ut på Facebook för att ha gillat tre grupper som påstås ha ”stark koppling till nazism”. Dessa tre grupper är Stoppa vänsterns hat och våld, Nej till moské i Borlänge samt, NEJ TACK! Till moské i Sverige.

Då motstånd mot moskéer och vänstervåld inte är budskap som kan klassas som ”nazism” har tidningen istället valt att fokusera på att dessa grupper återlänkar till artiklar från bland andra Nordfront och Realisten som skriver om dessa frågor. Löfwenhamns ”brott” tycks vara att inte ha kollat upp huruvida Facebook-grupperna länkar till sidor som fackförbundet Unionen kan ha ett förbud mot.

Enligt Kollega gillar Löfwenhamn hundratals sidor på Facebook, medan tre av dem innebär ett stöd till bland annat Motståndsrörelsen. Med Kollegas logik innebär det att de över 70 000 personer som gillar gruppen NEJ TACK! Till moské i Sverige även stödjer Motståndsrörelsens verksamhet.

Bakom artikeln står Sandra Lund som har stark koppling till vänsterextremism och antifascistiska våldsverkare. Hon retweetar ofta inlägg från Reseachgruppen, före detta AFA Doku, och deltog i den svenskfientliga demonstrationen i Kärrtorp.

Källa:
Förtroendevald har koppling till nazistsajter

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments