Ungersk tv-fotograf frias för sparkar mot invällande migranter

MASSINVASIONEN. En ungersk tv-fotograf som tidigare dömts för att ha sparkat och satt krokben för attackerande migranter frias nu helt av Ungerns högsta domstol.

Petra Laszlo i bå skjorta (skärmdump).

Händelsen inträffade i september 2015 nära staden Roszke vid gränsen till Serbien, där tv-fotografen Petra Laszlo var posterad med sitt team för att dokumentera den stora flyktingvågen som drog genom Europa.

Över 400 invällande rasfrämlingar från Syrien, Irak och Afghanistan bröt sig då genom polisernas avspärrningslinjer i ett uppsamlingsläger och rusade rakt emot Laszlo, som började sparka och sätta krokben för dem för att freda sig.

Enligt tidningen The Guardian säger Laszlo själv att hon blev oerhört rädd vid händelsen och handlade i självförsvar, något som högsta domstolen nu tar fasta på och friar henne. HD skriver att situationen innebar ”en attack av flera hundratals migranter” vilket innebar ett direkt hot mot Laszlo. Därmed underkänns de fällande domar som lägre rättsinstanser dömt ut.

Trots att händelsen blev viral på sociala medier och att många människor uttryckte förståelse för Laszlo så avskedades hon från sitt jobb på tv-kanalen N1TV.

Källa:
Court acquits camerawoman who went viral for tripping refugees

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Här ligger en hel hundkyrkogård begraven. Till att börja med sparkade inte Petra Laszló på den syriske ”flyktingen” med sitt barn i famnen. Videon där detta visas är filmad, klippt och omskuren så att det ska se ut så. Petra Laszlós ”offer” fick så småningom asyl i Spanien och jobb som fotbollstränare, men blev snart anklagad för att ha deltagit i en massaker på civila syrier på en fotbollsstadion i Syrien. ”Offret” Osama Abdul Mohsen fick så småningom sparken ”pga språksvårigheter” och nekades familjeåterförening i Spanien. Jag har för mig att N1TV vid det aktuella tillfället ägdes av det ”högerextrema”… Läs mer »