Ungerns premiärminister kan tänka sig att återinföra dödsstraff och arbetsläger

UNGERN. Den ungerska premiärministern Viktor Orban överväger nu att återinföra dödsstraff samt upprätta arbetsläger för illegala invandrare i Ungern.

Ungerns premiärminister Viktor Orban berättade under tisdagen i ett tal i staden Pecs att han anser att man bör överväga att återinföra dödsstraffet som avskaffades 1990. Detta efter knivmordet på en 21-årig ungersk kvinna som uppmärksammats i landet.

— Frågan om dödsstraff bör sättas upp på agendan i Ungern, säger premiärminister Orban.

Ifall Ungern återinför dödsstraffet innebär det att landet går rakt emot EU:s vision om avskaffandet av dödsstraff som står i fördraget om ”fundamentala rättigheter”. Förutom det möjliga återinförandet av dödsstraff presenterade Orban nyligen ett manifest som bland annat föreslår upprättandet av arbetsläger för illegala invandrare.

Så sent som i förra veckan gav Orban i ungersk TV också sin syn på folkutbytet i väst genom att klart och tydligt säga att ”invandringen borde stoppas”. Han anser även att EU:s invandringspolitik är ”idiotisk”.

Orban är partiledare för det socialkonservativa regeringspartiet Fidesz och har tidigare sagt att han ser den ryske presidenten Vladimir Putin som en förebild till ledare.

Källa:
Överväger dödsstraff och arbetsläger i Ungern

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments