Ungerns alternativ till massinvandring: Storsatsning på barnfamiljer

UNGERN. Under sitt tal till nationen på söndagen utannonserade premiärminister Viktor Orban ett program med sju punkter för att främja familjebildande. Programmet innebär exempelvis att kvinnor som får och uppfostrar minst fyra barn helt ska slippa inkomstskatt.

Victor Orbán vill säkra en framtid för ungerska barn.

Under söndagen höll Ungerns premiärminister Viktor Orbán ett tal till nationen där han utannonserade ett sjupunktsprogram för att främja familjebildning. Enligt Orbán är detta Ungerns svar på utmaningarna med en minskande befolkning, istället för den massinvandring från u-länder som andra europeiska länder använder sig av.

Bland punkterna finns bland annat förmånliga lån till att köpa hus för nygifta och bidrag till familjer med fler än två barn för att kunna köpa en större bil.

Staten kommer även hjälpa till att betala av huslån från och med det andra barnet med 1 miljon forinter [cirka 33 000 kronor. reds. anm.] och med samma belopp för varje barn efter det.

Utöver det så kommer kvinnor som får och uppfostrat minst fyra barn helt slippa inkomstskatt för resten av livet.

Under sitt tal kritiserade även Orbán globalismen och kallade Bryssel för ”citadellet för ny internationalism”. Han menade också att invandring var ”instrumentet för denna internationalism” och att det finns krafter som vill se en värld utan nationer, med en överstatlig global regering.

Källa:
Orban announces major family protection package

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
GrottbjörnenCharlieCaesar-AureliusVeraRobin Nordlund Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Robin Nordlund
Medlem

1. Bland annat ska nu ungerska kvinnor med fyra barn helt slippa inkomstskatt för alltid, uppger Financial Times.

2. Ungern kommer även införa förmånliga bostadslån för familjer med två barn. Likaså kommer man hjälpa familjer med att köpa bil.

3. Kvinnor under 40 år som gifter sig för första gången ges fördelaktiga lån. Får kvinnan ett andra barn försvinner en tredjedel av lånet, och med ett tredje barn försvinner skulden helt, skriver Svenska Yle.

Jo, minnsann. Det är ju direkt/indirekt inspirerat ifrån nationalsocialismen. Även Gaddafi införde liknande förändringar i Libyen.

Vera
Medlem

Precis – Robin , hoppas att USA och demokratipatrasket inte förstör dessa fina ideer.

Vera
Medlem

En sådan statsminister skulle vi ha i stället för lögnspridaren som svenska skattebetalare betalar hög lön till. Simon Lindberg – ge järnet!!

Caesar-Aurelius
Medlem

Inte heller äktenskapet kan vara ett självändamål, utan måste tjäna ett högre mål, förökningen och vidmakthållandet av släktet och rasen. Endast detta är dess ändamål och uppgift. Under dessa förutsättningar kan äktenskapets riktighet endast bedömas efter det sätt, på vilket det löser denna uppgift. Redan ur denna synpunkt är ett tidigt giftermål det riktiga, för det ger det unga äktenskapet den kraft, som ensam är i stånd till att föda en sund och motståndskraftig avkomma. Visserligen krävs för dess genomförande en hel rad sociala förutsättningar, utan vilka ett tidigt giftermål inte är tänkbart. Alltså kan inte ens lösandet av denna… Läs mer »

Charlie
Medlem

Dessa förslag förutsätter en etniskt homogen befolkning, om Sverige skulle införa dessa idag skulle det rent av vara katastrofalt.

Grottbjörnen
Medlem

mycket bra förslag!